Bordeaux – Nantes 1-1. Ranieri opreşte seria de victorii pe teren propriu a lui Bordeaux

Prejuce Nakoulma şi Malcom au marcat în meciul de Ligue 1 dintre Bordeaux şi Nantes, încheiat la egalitate pe Stade Matmut-Atlantique, scor 1-1

Bordeaux - Nantes 1-1
Bordeaux - Nantes 1-1
Autor
 
Răzvan
Distribuie
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus

Trei meciuri disputate pe teren propriu şi trei victorii era bilanţul înregistrat de Bordeaux în Ligue 1, înainte de duelul cu Nantes, care a avut loc pe Stade Matmut-Atlantique, contând pentru etapa cu numărul nouă din prima ligă a campionatului francez. Totuşi, echipa antrenată de Jocelyn Gourvennec nu a avut nici pe departe o misiune facilă în faţa formaţiei lui Claudio Ranieri, care fără a avea la dispoziţie jucători de cel mai înalt nivel, a reuşit să construiască la Nantes un grup solid şi un adversar dificil de înfruntat pentru orice formaţie din Ligue 1.

Prima repriză a stat sub semnul echilibrului, cu o echipă a lui Bordeaux care a încercat fără mare succes să deschidă defensiva bine organizată a oaspeţilor, aşezaţi pe teren extrem de disciplinat de tehnicianul italian Claudio Ranieri. O serie de şuturi de la distanţa şi câteva momente de pericol ca urmare a unor faze fixe au reprezentat singurele episoade importante în careul lui Ciprian Tătăruşanu, care de-a lungul primelor 45 de minute nu a fost întrebuinţat cu adevărat de oamenii lui Jocelyn Gourvennec. De partea cealaltă, Nantes s-a mulţumit să abordeze jocul într-o manieră prudentă, însă a încercat să speculeze orice oportunitate pe contraatac, iar oapeţii au dat lovitura cu câteva momente înainte de finalul reprizei, când scorul de 0-0 părea aproape sigur la pauză: Prejuce Nakoulma a profitat de neînţelegere între fundaşii lui Bordeaux şi a marcat primul său gol în actualul campionat, atacantul în vârstă de 30 de aflându-se la a cincea prezenţă în actuala ediţie de Ligue 1.

Dacă planul lui Claudio Ranieri de la pauză a fost acela de a-şi îndruma jucătorii către gestionarea avantajului de pe tabelă în partea secundă, tehnicianul italian a fost nevoit să îşi schimbe rapid ideea tactică, deoarece Nantes s-a văzut egalată la doar un minut după reluarea jocului pe Stade Matmut-Atlantique. Tânărul atacant brazilian Malcom l-a învins pe Ciprian Tătăruşanu printr-un şut în dagonală la colţul lung, după ce a scos din joc un fundaş al oaspeţilor, astfel că din debutul ultimelor 45 de minute situaţia de egalitate era deja restabilită.

Jocul a continuat într-o manieră mult mai deschisă faţă de desfăşurarea generală a primei reprize, cu situaţii bune în dreptul ambelor formaţii, însă fără precizia necesară pentru a finaliza acţiunile de atac ce păreau a fi extrem de promiţătoare.

Minutul 69 a consemnat cea mai controversată fază a meciului, după ce atacantul brazilian Malcom a reuşit să scape singur spre poarta lui Ciprian Tătăruşanu, însă nu a finalizat la timp, a fost ajuns din urmă de tânărul fundaş ivorian Koffi Djidji şi incomodat suficient pentru a nu mai putea şuta decisiv. Protestele gazdelor pentru un presupus fault, care ar fi însemnat o lovitură de pedeapsă şi eliminarea jucătorului de la Nantes, s-au dovedit a fi inutile, centralul Karim Abed alegând să lase jocul să continue. Oamenii lui Jocelyn Gourvennec şi-au trecut în cont o imensă dublă ocazie de gol cu zece minute înainte de final, când Ciprian Tătăruşanu a respins foarte slab un şut trimis de Alexandre Mendy, însă apoi portarul echipei naţionale a României s-a revanşat prin interveţia de la reluarea lui Jonathan Cafu, care dintr-o poziţie ideală nu a reuşit să îl învingă pe fostul jucător de la Steaua Bucureşti.

Scăpată de momentul dificil, Nantes a reuşit să gestioneze mult mai bine finalul de meci, astfel că oamenii lui Claudio Ranieri se întorc cu un punct important din deplasarea de pe Stade Matmut-Atlantique şi pun astfel capăt seriei de victorii pe propria arenă înregistrată de Bordeaux în prima parte a campionatului. Rezultatul de egalitate ajută pe Nantes să ajungă la 17 puncte în clasamentul Ligue 1, la egalitate cu Saint-Etienne şi cu un punct mai mult decât Lyon.

Montpellier – Nice şi Strasbourg – Marseille sunt meciurile care vor încheia etapa a noua a campionatului francez.

Comentarii