Premier League, 13 august 2016, ora 14:30
Hull City
Hull City
2 - 1
Leicester City
Leicester City

Adama Diomandé 45+1
Robert Snodgrass 57
 
Riyad Mahrez 47 (pen)

Hull City – Leicester 2-1. Primul meci, prima surpriză în noul sezon de Premier League

Hull City a învins campioana Leicester în primul meci din Premier League 2016-2017
Hull City a învins campioana Leicester în primul meci din Premier League 2016-2017
Hull City a învins campioana Leicester în primul meci din Premier League 2016-2017, scor 2-1, la revenirea în prima ligă engleză

Cronica meciului Hull City - Leicester City, scrisă de David Petre pe 13 august 2016

Marea surpriză a sezonului 2015-2016 a devenit astăzi prima campioană din Premier League care începe noua stagiune cu o înfrângere în epoca modernă a campionatului englez. Vulpile lui Ranieri continua să surprindă, dar de această data în sens negativ, reuşind contraperformanţa de a pierde meciul de debut în faţa unei echipe căreia experţii îi acordă şanse minime de supravieţuire în prima ligă engleză.

Hull City, echipă nou promovată în urma playoff-ului, se prezintă la startul sezonului măcinată de probleme. Clubul este de vânzare, nu are antrenor principal după ce Steve Bruce a renunţat în luna iulie la conducerea echipei după un conflict cu patronii, în această vară nu a făcut niciun transfer, iar primul meci a fost marcat de un protest al suporterilor, care au arătat într-un gest simbolic cartonaşul roşu principalului investitor. Hull propune cel mai slab lot dintre toate echipele din Premier League, atât calitativ cât şi cantitativ, astfel că nu şi-a permis să facă nici măcar o înlocuire în primul meci al sezonului, totuşi a reuşit să furnizeze prima mare surpriză, câştigând în mod neaşteptat în faţa campioanei en-titre.

Într-un joc desfăşurat sub semnul echilibrului, Leicester a avut marile ocazii ale primei reprize prin Mahrez şi mai ales Vardy, dar gazdele au fost cele care au intrat la cabine în avantaj: Schmeichel a respins cu greu în lateral lovitura de cap a lui Curtis Davis la un corner din partea stângă, Diomande şi Abel Hernandez au executat în sincron o foarfecă şi mingea a intrat în plasă pentru 1-0, golul fiind acordat norvegianului Diomande.

Lucrurile au părut să intre pe făgaşul normal imediat după pauză, când Leicester a primit un penalty după un fault la Tom Huddleston iar Mahrez a transformat fără emoţii de la punctul cu var. Surpriza avea însă să se contureze în minutul 57, când Snodgrass a punctat pentru 2-1 după ce apărarea campionilor nu a putut respinge centrarea lui Elmohamady. Leicester a încheiat partida atacând în căutarea golului egalizator, însă portarul Jakupovic a reuşit să pareze şutul expediat de Drinkwater în ultima secundă din marginea careului, iar jocul s-a terminat cu avantajul echipei revenite în acest sezon în Premier League.

Leicester, echipă care are ca obiectiv evitarea retrogradării dar care va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Champions League, suferă astfel prima înfrângere din luna februarie, după un sezon în care pierduse în campionat doar trei meciuri.

Statistici

Posesie (%)
50
50
Total şuturi (inclusiv blocate)
14
18
Şuturi pe poartă
5
5
Cornere
5
3
Ofsaiduri
1
0
Cartonaşe galbene
2
2
Faulturi comise
8
17

Articole pe aceeaşi temă

Filmul meciului Hull City - Leicester City

 •  
  29'
  Christian Fuchs
 •  
  33'
  Danny Simpson
 • Adama Diomandé
  (Abel Hernández)
  45'+1
   
 •  
  47'
  Riyad Mahrez
 • Robert Snodgrass
  57'
   
 •  
  68'
  Shinji Okazaki
  (Demarai Gray)
 •  
  68'
  Daniel Amartey
  (Andy King)
 • Curtis Davies
  71'
   
 • Samuel Clucas
  83'
   
 •  
  83'
  Leonardo Ulloa
  (Danny Simpson)

Echipele de start

16
26
6
14
27
11
8
7
25
9
10
9
7
26
4
10
22
17
2
5
28
1