Tottenham – Crystal Palace 1-0. Victorie economicoasă pentru echipa lui Pochettino

Tottenham a trecut de lanterna roșie Crystal Palace la capătul unui joc modest și rămâne pe locul trei în Premier League.

Heung-min Son, Tottenham
Heung-min Son, Tottenham
Autor
 
David Petre
Distribuie
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus

La patru zile de la jocul strălucitor cu Real Madrid, Tottenham a oferit o evoluție contrastantă în meciul de campionat cu ultima clasată Crystal Palace. Fără Dele Alli, Kieran Trippier, Hugo Lloris și Toby Alderweireld, echipa lui Mauricio Pochettino a fost lipsită de energie și de inspirație, totuși a obținut în final toate cele trei puncte grație unei execuții de excepție a lui Heung-min Son la singura fază de calitate a întâlnirii de pe Wembley.

Cu doar trei puncte după primele zece etape, Palace a preferat o evoluție precaută prin care și-a împiedicat adversarul să creeze și a avut prea puțin curaj ofensiv pentru a profita de apatia gazdelor. Roș-albaștrii au solicitat un penalty în chiar debutul întâlnirii, însă până la pauză au mai avut o singură situație de gol după o lovitură de colț, rezolvată de goalkeeperul debutant al celor de la Spurs, Paulo Gazzaniga.

Meciul a fost ceva mai bun în partea secundă. Gazzaniga i-a refuzat golul lui Towsend, apoi a ieșit greșit la o minge trimisă în față spre Zaha dar a fost iertat de șutul imprecis al ivorianului. Fără claritate la construcție, Tottenham a marcat unicul gol al meciului după o fază fixă prin coreeanul Heung-min Son, care a plasat superb mingea lângă bară cu un șut de pe linia careului mare după o respingere eronată a defensivei oaspeților. A fost suficient pentru trupa lui Pochettino, care în ultima jumătate de oră s-a mulțumit să controleze jocul printr-o posesie ternă, fără a mai încerca ceva la poarta lui Speroni.

În urma acestui rezultat Tottenham se menține pe locul 3 în clasamentul Premier League și așteaptă cu încredere duelul cu Arsenal din următoarea etapă de campionat. Crystal Palace rămâne pe ultimul loc și speră să mai adauge ceva la zestrea de doar 4 puncte în duelul cu Everton.

Comentarii