La Liga
Cadiz
Cádiz
21
FC Barcelona
FC Barcelona
Álvaro Giménez 8
Álvaro Negredo 63
Pedro Alcalá 57 (a)

Cádiz – Barcelona 2-1. Patru meciuri la rând fără victorie în deplasare pentru Barça în La Liga

Două uriașe erori defensive ale Barcelonei au pavat drumul lui Cadiz spre prima victorie pe teren propriu în actualul sezon de La Liga.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
06 decembrie 2020

Ronald Koeman era încă jucător la Barcelona în 1991 când Cadiz învingea ultima oară echipa fanion a Cataloniei, însă după aproape 30 de ani a repetat această contraperformanță și ca antrenor, la capătul unei evoluții pe alocuri ridicole a formației blaugrana. După bunele rezultate din Champions League, Koeman spera ca formația sa să înceapă la Cadiz o serie pozitivă și în campionat, misiune aparent facilă în fața echipei care nu învinsese pe nimeni până acum pe teren propriu. Nu a luat însă în calcul erorile caraghioase ale echipei sale, iar tactica sa de „totul sau nimic” face ca Barcelona să se întoarcă din Andalucia cu traista goală și să prelungească la patru șirul meciurilor fără victorie pe teren străin.

Oscar Mingueza jucase trei meciuri ca integralist și cu el în teren echipa blaugrana nu primise gol, însă prestațiile sale bune s-au încheiat la Cadiz cu o eroare de începător: era minutul 8 când gazdele au avut un corner de pe partea stângă și fundașul catalan a respins cu capul în direcția greșită, Ter Stegen a reușit să împiedice autogolul cu unul din reflexele sale formidabile, dar Alvaro Gimenez a împins mingea în poartă pentru 1-0. A fost scenariul perfect pentru o echipă a gazdelor montată oricum să se apere.

Cu Messi, Griezmann, Coutinho și Braitwaithe în față, Barcelona a încercat să replice dar i-a lipsit viteza cu care să desfacă apărarea îndărătnică a gazdelor. Jordi Alba l-a încurcat pe Coutinho în momentul finalizării, Braitwaithe a fost blocat de Ledesma la un șut din unghi, apoi portarul gazdelor a fost atent și la cornerul bătul de Messi direct pe poartă, iar acestea au fost singurele bune ocazii ale catalanilor într-o primă repriză în care au avut o posesie de 80% dar doar două șuturi pe spațiul porții.

Koeman a blufat la pauză și a adus în aglomerația din față încă o pereche de picioare, mutând cu Pedri în locul lui Mingueza și Dembele în locul lui Coutinho. Nu a fost mai multă claritate în jocul Barcelonei, totuși egalarea a venit cu multă șansă în minutul 57 la o centrare a lui Alba la care Alcala a deviat mingea în propria poartă.

Era timp suficient pentru ca Barcelona să caute cu succes prima victorie în deplasare de la cea cu Celta Vigo pe 1 octombrie, însă apărarea avea să capoteze din nou, de bună voie și nesilită de nimeni: aruncare de la margine bătută de Alba spre propria poartă, invitație reciprocă între Lenglet și Ter Stegen de a prelua balonul și formalitate pentru Alvaro Negredo care abia intrase pe teren.

Rămăsese o jumătate de oră, dar Barca nu a fost capabilă nici măcare de egalare, Serginho Dest cu un șut la o palmă de bară, Pjanic și Griezmann cu câte o minge în portar și Messi cu două șuturi slabe semnând singurele ocazii într-o repriză deprimantă a unei echipe căzute în dizgrație. Mai periculoși au fost andaluzii pe contraatac în fața apărării subdimensionate a catalanilor rămasă doar în Lenglet și Alba, însă Ter Stegen s-a opus la șutul lui Negredo iar Bobby Adekanye a greșit de puțin ținta. S-a terminat 2-1, iar Barcelona este acum la 12 puncte distanță de Atletico Madrid și la 6 puncte de locurile de Champions League.

Cádiz - FC Barcelona 2-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Cádiz - FC Barcelona

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Cádiz - FC Barcelona 2-1

Cádiz
Șuturi Cádiz
  • Total: 7
  • Pe poartă: 3
17-83
Posesie (%)
  • Cádiz
  • FC Barcelona
FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
  • Total: 21
  • Pe poartă: 8
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
7
21
Șuturi pe poartă
3
8
Șuturi pe lângă poartă
3
4
Șuturi blocate
1
9
Faulturi comise
10
7
Cornere
5
13
Ofsaiduri
1
1
Parade portar
8
2
Total pase
183
864
Pase completate
110
764
Acuratețe pase
60%
88%