Europa League
Napoli
Napoli
20
Rijeka
Rijeka
Matteo Politano 41
Hirving Lozano 75

Napoli – Rijeka 2-0. Gattuso câștigă pentru Maradona

Napoli s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 contra lui Rijeka, intr-un meci contand pentru clasamentul grupei F din Europa League

Cronică scrisă de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
26 noiembrie 2020
Napoli s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 contra lui Rijeka, intr-un meci contand pentru clasamentul grupei F din Europa League
Napoli s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 contra lui Rijeka, intr-un meci contand pentru clasamentul grupei F din Europa League

O noapte a emotiilor, a lacrimilor, a unor amintiri care au revenit brusc in mintea si prin fata ochilor unui intreg oras, un oras care l-a iubit si va continua sa il iubeasca mai mult decat orice altceva. „L-am vazut pe Maradona” a fost cantecul preferat de miile de fani ai lui Napoli care astfel i-au adus un omagiu fostului mare fotbalist decedat in urma cu doua zile.

In acest context, Napoli a evoluat contra celor de la Rijeka pe stadionul San Paolo, care in curand va purta numele lui Maradona. Napoli a onorat amintirea celui mai important jucator din istoria sa atat pe teren cat si in afara lui: tot staff-ul echipei, de la jucatori la antrenorul Gennaro Gattuso, a purtat tricoul cu numarul 10 al lui Maradona, iar gruparea napoletana a intrat pe teren determinata sa castige un meci a carui miza era mai mare decat soarta celor trei puncte puse in joc.

Fara David Ospina, Mario Rui, Fabian, Hirving Lozano, Dries Mertens, Lorenzo Insigne si Konstantinos Manolas in primul 11, Napoli a controlat partida in cea mai mare parte a timpului, insa a trebuit sa astepte pana in ultimele momente ale primei reprize pentru a deschide scorul: la capatul unei frumoase actiuni de atac a gazdelor, centrarea lui Zielinski in centrul careului pentru Politano a fost anticopata de Anastasio, care a trimis in propria poarta.

Repriza a doua a adus o serie de oportunitati importante pentru Napoli la poarta aparata de Ivan Nevistic, care au prefatat majorarea avantajului. Inevitabilul s-a produs cu 15 minute inainte de final, cand Insigne a verticalizat pentru Lozano, care a dejucat iesirea la offside a oaspetilor si l-a invins pe Nevistic cu o executie precisa.

Scor final 2-0 si Napoli ajunge la noua puncte in clasamentul grupei F, preluand astfel pozitia de lider ca urmare a rezultatului de egalitate inregistrat de AZ Alkmaar si Real Sociedad. De partea cealalta, Rijeka ramane fara niciun punct in clasament si pierde astfel orice sansa de a mai lupta pentru calificarea in fazele eliminatorii din Europa League.

Napoli - Rijeka 2-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Napoli - Rijeka

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Napoli - Rijeka 2-0

Napoli
Șuturi Napoli
  • Total: 24
  • Pe poartă: 10
66-34
Posesie (%)
  • Napoli
  • Rijeka
Rijeka
Șuturi Rijeka
  • Total: 12
  • Pe poartă: 3
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
24
12
Șuturi pe poartă
10
3
Șuturi pe lângă poartă
12
7
Șuturi blocate
2
2
Faulturi comise
10
13
Cornere
4
5
Parade portar
3
8
Total pase
783
393
Pase completate
717
317
Acuratețe pase
92%
81%

Meciuri precedente între Napoli și Rijeka

2020-2021

  • Europa LeagueEuropa League
    Joi, 5 nov. 2020
    Rijeka
    Rijeka
    1-2
    Napoli
    Napoli