Ligue 1
Reims
Reims
02
Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Kylian Mbappe 16
Kylian Mbappe 63

Reims – PSG 0-2. Dublă Mbappe la debutul lui Messi

Lionel Messi a debutat la PSG în meciul câștigat la Reims prin două reușite ale lui Kylian Mbappe, posibil la ultimul său meci la Paris.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
30 august 2021
Messi, la primul meci pentru PSG
Messi, la primul meci pentru PSG

Când Messi a intrat pe teren în minutul 66, meciul de la Reims era în mare parte jucat: Mbappe marcase deja dubla care avea să consemneze scorul final, gazdele își trăiseră deja momentul de glorie la un gol anulat pentru offside după minute bune de consultare a VAR-ului, iar energiile fuseseră în mare parte consumate.

Intrarea lui Messi a fost momentul cel mai așteptat al meciului, dar odată produsă nu au mai rămas multe lucruri de notat până la final. Câteva pase la centrul terenului, apoi una din cursele sale caracteristice spre poartă încheiată cu o pasă bună la Mbappe, cam acesta a fost bilanțul primului meci al starului argentinian la Paris Saint-Germain. Timpul ar fi fost suficient pentru a produce mai mult, însă adevărul este că la Reims nu prea s-a jucat fotbal în ultima jumătate de oră, meciul fiind des fragmentat de numeroase faulturi care au dus și intrarea staff-ului medical.

Messi a intrat în locul lui Neymar și s-a observat disponibilitatea sa de a intra în combinații cu Mbappe. Francezul a părut dispus să răspundă în același mod și a căutat să îi întoarcă mingea lui Messi, însă rămâne de văzut dacă cele 26 de minute petrecute împreună la Reims se vor prelungi și după închiderea ferestrei de transferuri.

Dacă va fi ca Mbappe să aleagă Madridul, cel puțin ultimul său meci la PSG a fost unul în care el a fost solistul principal. Intrarea lui Messi a fost momentul cel mai anticipat al jocului, însă pe foaia oficială va rămâne doar numele lui Mbappe la rubrica marcatorilor, de două ori. Primul gol a fost o reluare impecabilă cu capul de lângă un adversar, iar al doilea a fost finalizarea unui contraatac de manual în care Achraf Hakimi a fost purtătorul de balon într-o cursă irezistibilă în partea dreaptă pe care a încheiat-o cu o pasă perfectă în fața porții. Reims a contat puțin în acest joc pentru că nu a avut curajul să aducă prea mulți oameni în apropierea careului advers, totuși a avut un gol anulat pentru offside care ar putea grăbi și debutul lui Donnarumma în poarta parizienilor.

A fost mai puțin fast în jocul de la Reims decât aștepta o planetă întreagă, iar la final rămâne doar scorul 0-2, cu care Parisul ajunge la pauza FIFA cu maxim de puncte și cu certitudinea că Messi este cu adevărat unul din jucătorii săi.

Mbappe, omul numărul 1 la PSG. Curiozități statistice ale meciului Reims - Paris Saint-Germain 0-2

  • Kylian Mbappe a contribuit decisiv la 4 din ultimele 7 goluri marcate de PSG împotriva lui Reims în Ligue 1 (2 goluri, 2 pase decisive).
  • Kylian Mbappe a marcat în ultimele două meciuri 2 goluri cu capul. Până acum doar alte 2 goluri din totalul de 132 pentru PSG le înscrisese în acest mod.
  • De la începutul sezonului 2020-2021, Borna Sosa (Stuttgart) este singurul fundaș cu mai multe pase decisive (12) decât Achraf Hakimi (10) în principalele 5 campionate din Europa.
Reims - Paris Saint-Germain 0-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Reims - Paris Saint-Germain: Messi rezervă, Mbappe titular la PSG

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Reims - Paris Saint-Germain 0-2

Reims
Șuturi Reims
  • Total: 11
  • Pe poartă: 4
33-67
Posesie (%)
  • Reims
  • Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain
Șuturi Paris Saint-Germain
  • Total: 12
  • Pe poartă: 3
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
11
12
Șuturi pe poartă
4
3
Șuturi pe lângă poartă
2
2
Șuturi blocate
5
7
Faulturi comise
13
13
Cornere
3
3
Ofsaiduri
5
0
Cartonașe galbene
1
3
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
1
4
Total pase
343
726
Pase completate
282
645
Acuratețe pase
82
89

Meciuri precedente între Reims și Paris Saint-Germain

2020-2021

  • Ligue 1Ligue 1
    Duminică, 27 sep. 2020
    Reims
    Reims
    0-2
    Paris Saint-Germain
    PSG
  • Ligue 1Ligue 1
    Duminică, 16 mai. 2021
    PSG
    Paris Saint-Germain
    4-0
    Reims
    Reims

2019-2020

  • Ligue 1Ligue 1
    Miercuri, 25 sep. 2019
    PSG
    Paris Saint-Germain
    0-2
    Reims
    Reims
  • Coupe de la LigueCoupe de la Ligue
    Miercuri, 22 ian. 2020
    Reims
    Reims
    0-3
    Paris Saint-Germain
    PSG

2018-2019

  • Ligue 1Ligue 1
    Miercuri, 26 sep. 2018
    PSG
    Paris Saint-Germain
    4-1
    Reims
    Reims
  • Ligue 1Ligue 1
    Vineri, 24 mai. 2019
    Reims
    Reims
    3-1
    Paris Saint-Germain
    PSG