Știri Arsenal
15 iulie 2020


Premier League a stabilit perioada de transferuri din această vară: 27 iulie - 5 octombrie

Cluburile de Premier League au căzut de acord asupra unei perioade de transferuri de 10 săptămâni care va începe pe 27 iulie, ziua următoare încheierii meciurilor din actualul sezon intern. Transferurile din această vară vor putea fi înregistrate până în 5 octombrie, data recomandată de UEFA la nivel continental.

În plus, între 6 și 16 octombrie vor putea fi făcute transferuri între echipe de Premier League și echipe din diviziile inferioare din Anglia, fie că este vorba de împrumuturi sau achiziții definitive. În acest interval însă, nu se vor mai putea face transferuri directe între echipe din prima divizie.


Știri Arsenal
26 iunie 2020


Final prematur de sezon pentru Gabriel Martinelli

Atacantul Gabriel Martinelli va rata ultimele șapte etape de Premier League după ce a suferit o intervenție chirurgicală artroscopică pentru a-i fi reparată o leziune la cartilagiul genunchiului stâng. La primul său sezon în tricoul lui Arsenal, brazilianul în vârstă de 19 ani a disputat 26 de meciuri în toate competițiile și a marcat 10 goluri, fiind al doilea golgheter al echipei după Aubameyang.


Știri Arsenal
24 iunie 2020


Încă un an pentru David Luiz la Arsenal!

Arsenal a anunțat prelungirea contractelor a trei jucători ale căror înțelegeri expirau în această vară. Numele surprinzător pe această listă este David Luiz, jucător care a avut evoluții oscilante de la venirea de la Chelsea vara trecută, culminate cu un meci dezastruos contra lui Manchester City în care are pe conștiință golul de 1-0 marcat de Sterling și un penalty după o intervenție imprudentă în careu la Riyad Mahrez, înainte de a vedea cartonașul roșu. După acea partidă fundașul brazilian a vorbit inclusiv despre o posibilă retragere, însă managerul Kia Joorabchian a înfăptuit o minune și i-a asigurat nu doar prelungirea contractului dincolo de 30 iunie până la finalul stagiunii, dar pentru încă un sezon.

"David este un jucător cu adevărat important pentru noi. A jucat în cele mai multe meciuri din acest sezon și are un rol important în lot prin modul în care pasează dar și pentru mod în care comunică, atât pe teren cât și în afara lui. Este de ajutor pentru toată lumea", a declarat directorul tehnic al Tunarilor, Edu.

Arsenal și-a mai exercitat dreptul de cumpărare a fundașilor Pablo Mari și Cedric Soares, care au jucat pe Emirates în actualul sezon sub formă de împrumut de la Flamengo, respectiv Southampton. Noile contracte ale acestora vor intra în vigoare odată cu deschiderea oficială a perioadei de transferuri, în luna iulie.

Arsenal a mai anunțat și prelungirea contractului lui Dani Ceballos dincolo de 30 iunie, până la finalul actualei stagiuni.