Știri Atalanta
23 iunie 2020


Pasalic, cumpărat de Atalanta de la Chelsea

Atalanta a exercitat opțiunea de achiziție definitivă a lui Mario Pasalic de la Chelsea, jucător pe care îl avea sub formă de împrumut din 2018. Pasalic a fost unul din oamenii de bază ai grupării din Bergamo în sezonul trecut în care Atalanta a terminat Serie A pe locul 3 și a jucat finala Coppei Italia, iar în actuala stagiune a bifat deja 33 de meciuri în care a marcat 7 goluri.

Pasalic a fost cumpărat de Chelsea de la Hajduk Split în 2014 pentru 3 milioane de lire sterline, dar nu a jucat niciun meci oficial la gruparea londoneză, fiind împrumutat la Elche, AS Monaco, AC Milan și Spartak Moscova înainte să ajungă la Atalanta în 2018. În urma transferului definitiv, Chelsea va primi 15 milioane de euro.


Știri Atalanta
08 iunie 2020


Italienii au votat planul B și planul C pentru finalizarea sezonului de Serie A

Cluburile din Italia au votat planul B de finalizare a sezonului în eventualitatea în care cele 12 etape rămase de disputat nu vor putea fi duse la bun sfârșit din cauza pandemiei de coronavirus. Campioana și reprezentantele Italiei în cupele europene ar urma să fie determinate printr-un play-off, iar echipele retrogradate printr-un play-out, cu condiția ca aceste modificări să fie făcute înaintea datei de 10 iulie. Pentru moment nu s-a stabilit criteriul de selecție al echipelor participante, însă o decizie va fi luată înaintea reluării sezonului, programată pentru data de 20 iunie.

Deși președintele federației, Gabriele Gravina, și-a manifestat speranța că aceste măsuri se vor dovedi inutile și că sezonul va fi încheiat prin disputarea celor 12 etape, a fost stabilit și un plan C, care presupune stabilirea clasamentului pe baza unui algoritm ce va ține cont de media de puncte obținute în meciurile disputate. Acest clasament va determina participantele în cupele europene, însă titlul de campioană va fi acordat numai în situația în care echipa de pe primul loc și-ar asigura matematic această poziție.


Știri Atalanta
29 mai 2020


Fotbalul italian revine cu meciurile din cupă, iar Serie A se reia pe 20 iunie

Fotbalul italian va fi reluat cu disputarea meciurilor retur din semifinalele cupei, Juventus - AC Milan pe 13 iunie (în tur 1-1) și Napoli - Inter în ziua următoare (1-0 după prima manșă), apoi se va juca finala Coppei Italiei, miercuri 17 iunie, pe Stadio Olimpico din Roma.

Serie A revine în weekendul 20-21 iunie prin disputarea meciurilor restante din etapa 25: Atalanta - Sassuolo, Verona - Cagliari, Torino - Parma și Inter - Sampdoria. Cum runda cu numărul 26 s-a disputat deja, programul etapelor integrale se va relua cu etapa 27, marți 23 iunie.