Știri Barcelona
22 ianuarie 2021


Rayo Vallecano - Barcelona în optimile Copei de Rey 2021

FC Barcelona va juca în deplasare cu Rayo Vallecano în optimile de finală ale Copei del Rey, fază a competiției care se va diputa în intervalul 26-28 ianuarie. Doar 11 echipe de primă divizie s-au aflat în urnă la tragerea la sorți, astfel încât vor fi doar trei dueluri între echipe din La Liga: Valladolid - Levante, Sevilla - Valencia și Betis - Sociedad. 


Știri Barcelona
19 ianuarie 2021


Două etape de suspendare pentru Lionel Messi

Comisia de disciplină din cadrul Federației Spaniole de Fotbal l-a suspendat pe Lionel Messi pentru două meciuri în urma cartonașului roșu primit în meciul cu Athletic Bilbao contând pentru finala Supercupei Spaniei. Comisia a considerat că faultul comis de jucătorul Barcelonei a fost de manieră violentă dar nu agresiune, astfel încât sancțiunea dictată a fost minimă. În mod normal Messi va ispăși pedeapsa în meciul de cupă cu Cornella și în cel de campionat cu Elche, însă clubul FC Barcelona a anunțat că va face recurs, sperând la o reducere sau chiar anulare completă a sancțiunii.


Știri Barcelona
05 ianuarie 2021


AC Milan, echipa cu cel mai mare progres în ultimele 12 luni conform Euro Club Index

AC Milan este echipa cu cel mai mare progres în ultimele 12 luni, conform unei analize realizate de agenția Gracenote care produce EuroClubIndex, un top al cluburilor care ține cont de rezultatele pe plan intern și în competițiile europene. Milan, care este actualul lider în Serie A, a urcat în ultimul an de pe locul 47 până pe 20.

Bayern Munchen ocupă primul loc în EuroClubIndex, urmat de Manchester City, Liverpool, FC Barcelona și Real Madrid. Top 10 este completat de Atletico Madrid, PSG, RB Leipzig, Juventus și Manchester United.

Cea mai bine clasată echipă în top care nu evoluează în principalele cinci campionate din Europa este FC Porto (locul 18), iar CFR Cluj este prima reprezentantă a României, pe locul 90. FCSB apare pe lotul 128, iar Universitatea Craiova pe 145.


Barcelona îl împrumută pe Carles Aleñá la Getafe și prelungește contractul lui Riqui Puig

Getafe a obținut împrumutul lui Carles Aleñá de la FC Barcelona până la finalul sezonului, urmând să îi plătească salariul integral dar fără opțiune de transfer definitiv la vară.

În aceeași zi FC Barcelona a prelungit până în 2023 contractul lui Riqui Puig, care după accidentarea lui Coutinho și împrumutul lui Aleñá ar putea beneficia de mai multe minute la gruparea catalană în actualul sezon.


Două cazuri de Covid-19 în staff-ul Barcelonei

FC Barcelona și-a văzut afectat programul de pregătire pentru meciul cu Athletic Bilbao după ce doi membri ai staff-ului tehnic au fost depistați pozitiv la un test pentru Covid-19. Clubul a luat decizia de a anula sesiunea de antrenament de marți dimineață, în schimb jucătorii vor fi supuși unei runde de teste PCR pentru a exista siguranța că virusul nu s-a răspândit în cadrul lotului. Deplasare la Bilbao în vederea meciului restant din etapa a doua a sezonului este prevăzută pentru ziua de miercuri.