Știri Barcelona
04 septembrie 2020


Lionel Messi rămâne la FC Barcelona!

Lionel Messi a acordat un interviu pentru goal.com în care explică motivele care au dus la decizia sa de a părăsi clubul FC Barcelona și dinamica evenimentelor ulterioare care l-au determinat să își schimbe decizia și să rămână. Din interviu reiese faptul că Messi se simte înșelat de conducerea clubului și mai ales de președintele Bartomeu, care i-a promis că își poate decide singur viitorul la finalul sezonului și care acum nu își ține cuvântul, făcând uz de o chichiță juridică pentru nega o prealabilă înțelegere de onoare.

Am crezut că sunt liber să îmi decid viitorul, președintele a spus întotdeauna că la finalul sezonului pot alege ce este mai bine pentru mine, dar acum spune că dacă nu am anunțat acest lucru până pe 10 iunie nu mai este valabil, deși pe 10 iunie eram încă implicați în lupta pentru campionat din cauza acestui virus care a bulversat programul. Acesta este motivul pentru care voi continua aici. Rămân aici fiindcă președintele spune că singurul mod de a pleca este prin achitarea clauzei de 700 de milioane de euro, ceea ce este imposibil, iar alternativa ar fi să mergem în instanță. Eu nu mă voi judeca niciodată cu FC Barcelona fiindcă este clubul pe care îl iubesc și care mi-a dat totul de când am venit, este clubul vieții mele. Barça mi-a dat totul, eu i-am dat totul și niciodată nu mi-a trecut prin cap că aș putea să părăsesc Barcelona în urma unui proces.

Messi mai trimite o săgeată spre conducerea clubului, spunând că "de mult timp nu există un proiect coerent, doar se fac mutări pentru a acoperi niște găuri și se așteaptă ca lucrurile să meargă de la sine", iar în legătură cu sosirea lui Ronald Koeman pe banca tehnică spune că "este un lucru bun, dar trebuie să vedem cum răspunde echipa și dacă vom fi sau nu competitivi".

 


Știri Barcelona
31 august 2020


Sociedad - Real Madrid și Barcelona - Villarreal, meciuri de foc la debutul celor doi granzi în La Liga 2020-2021

Noul sezon de La Liga va începe pe 13 septembrie, fără spetactori, iar campionatul programează un derby încă din prima etapă, când ocupantele locurilor 3 și 4 în ediția anterioară, Atletico și Sevilla, ar trebui să se întâlnească la Madrid. Prima rundă mai propune duelurile Real Madrid - Getafe, Barcelona - Elche, Alaves - Betis, Eibar - Celta Vigo, Cadiz - Osasuna, Granada - Bilbao, Valencia - Levante, Valladolid - Real Sociedad și Villarreal - Huesca.

Totuși, echipele care au reprezentat Spania în fazele finale ale cupelor europene din luna august vor începe mai târziu campionatul: Real Madrid revine pe teren în etapa a doua, pe 20 septembrie, în deplasare la San Sebastian contra lui Real Sociedad, iar Barcelona va debuta o săptămână mai târziu pe teren propriu propriu cu Villarreal, într-un meci din etapa a treia care programează și meciul Betis - Real Madrid.

Primul Clasico al sezonului se va juca în etapa cu numărul 7 pe Camp Nou (25 octombrie), iar revanșa de pe Bernabeu este programată pentru etapa 30, pe 11 aprilie. Derby-urile Madridului dintre Real și Atletico se joacă în etapa 13 (13 decembrie) pe Bernabeu și în etapa 26 (7 martie) pe Estadio Metropolitano.

Campionatul este programat să se încheie pe 23 mai, când Barcelona urmează să joace în deplasare cu Eibar, iar Real Madrid pe teren propriu cu Villarreal.

Conform programului sezonului, Supercupa Spaniei se va juca în săptămâna 11-17 ianuarie, cu Real Madrid, Barcelona, Athletic Bilbao și Real Sociedad la start.


Știri Barcelona
26 august 2020


Moțiune de cenzură împotriva actualei conduceri a clubului FC Barcelona

După cum anunțase încă de ieri, fostul candidat la președinția clubului FC Barcelona în 2015 Jordi Farré a depus în această dimineață documentele necesare pentru inițierea procedurilor de vot al unei moțiuni de cenzură împotriva actualei conduceri. "Bartomeu și board-ul director nu mai pot rămâne un minut în fruntea acestui club. Este timpul faptelor, nu al vorbelor", a scris el pe twitter după depunerea actelor.

Pentru moment, precandidații cu cele mai mari șanse la câștigarea următoarelor alegeri, Joan Laporta, Víctor Font, Agustí Benedito și Emili Rousaud nu au reacționat în mod oficial, însă primii trei publicaseră încă de ieri pe rețelele de socializare mesaje în sprijinul idee unei moțiuni de cenzură imediate, ca urmare a cererii lui Lionel Messi de a fi lăsat să plece gratis în această vară.

Conform statutului clubului, într-un interval de 14 zile din momentul inițierii unei moțiuni este necesar ca 15% dintre socios cu drept de vot să se declare de acord cu acest demers pentru a se ajunge la votul propriu-zis. Odată ajunsă în acea fază, este nevoie ca două treimi din voturile exprimate să fie pozitive pentru ca moțiunea să treacă.

Board-ul director al clubului FC Barcelona s-a reunit aseară la o oră târzie în regim de urgență și au apărut zvonuri că Josep Maria Bartomeu ar fi fost de acord să își prezinte demisia, însă președintele a infirmat categoric această variantă, lăsând să se înțeleagă că dorește să rămână în funcție până în luna martie când el însuși a programat noile alegeri statutare.

Actuala conducere a clubului catalan rămâne deocamdată pe o poziție de forță în cazul Messi, exprimată în această dimineață prin vocea secretarului tehnic Ramon Planes, care a declarat, cu ocazia prezentării tânărului jucător lusitan Trincao, că Messi rămâne stâlpul noului proiect al lui Ronald Koeman și că este așteptat să reia pregătirile alături de restul colegilor. Între timp site-ul televiziunii argentiniene TyC Sports și întreaga presă spaniolă scriu că tatăl lui Messi negociază deja un contract cu Manchester City, iar ESPN avansează chiar ideea unei înțelegeri pe trei ani cu gruparea engleză și o continuare de încă doi ani la echipa afiliată din New York.