Știri Betis
09 iulie 2020


Manuel Pellegrini, antrenorul lui Betis începând cu următorul sezon

Real Betis a ajuns la un acord cu renumitul antrenor Manuel Pellegrini pentru preluarea băncii tehnice a grupării verdiblanco începând cu sezonul viitor. După victoria din meciul cu Osasuna, Betis a obținut confirmarea matematică a salvării de la retrogradare și poate planifica deja următoarea stagiune.

"Betis mizează pe un tehnician de înalt nivel și mare prestigiu internațional pentru a ridica nivelul primei echipe, într-un proiect pe trei ani", se arată în comunicatul oficial al grupării din Sevilla.

Odată oficializată acestă mutare, Betis va numi și un nou director sportiv, cel mai probabil în persoana lui Antonio Cordón, cu care Pellegrini a avut o colaborare rodnică la Villarreal.


Știri Betis
23 iunie 2020


Betis caută un antrenor

Cotidianul AS scrie despre o posibilă schimbare de atitudine la nivelul conducerii lui Betis, care după experiența nereușită cu Rubi pe banca tehnică ar dori acum să contracteze un antrenor cu un palmares bogat. Conform publicației citate, clubul din Sevilla ar fi purtat deja discuții cu Unai Emery în timpul întreruperii campionatului din cauza pandemiei, iar după refuzul fostului tehnician al Sevillei, PSG și Arsenal i-ar avea în vedere pe Marcelino García Toral, Javi Garcia, Manuel Pellegrini sau Laurent Blanc.

AS mai scrie că pentru Betis nu ar fi o problemă achitarea salariului unui antrenor "cu nume", dar că situația economică a clubului nu ar permite o revoluție la nivelul lotului de jucători, aparent subiectul care a dus la întreruperea discuțiilor cu Unai Emery.


Știri Betis
22 iunie 2020


21 de jucători de câmp integraliști în cele trei etape jucate din La Liga

După întreruperea campionatului timp de 3 luni din cauza pandemiei de coronavirus, starea fizică a jucătorilor a devenit un criteriu important al performanței echipelor, astfel că o bună rotație a fotbaliștilor a devenit esențială. Trei etape integrale s-au disputat în La Liga de la reluare și doar 21 de jucători de câmp au fost integraliști la cele 20 de echipe din prima divizie.

Sunt trei cluburi care au folosit câte trei jucători pe parcursul tuturor celor 270 de minute jucate: Athletic Bilbao pe Ander Capa, Iñigo Martínez și Dani García, Real Madrid pe Raphaël Varane, Casemiro și Toni Kroos, iar Sevilla pe fundașii Jesus Navas; Jules Kounde și Diego Carlos.

Alte trei cluburi au câte doi jucători de câmp integraliști: Sergio Canales și Nabil Fekir la Betis, Néstor Araujo și Lucas Olaza la Celta Vigo, respectiv Leandro Cabrera și Marc Roca la Espanyol.

Șase cluburi au folosit câte un jucător de la un capăt la altul al celor trei meciuri: Atletico Madrid pe José María Giménez, Barcelona pe Lionel Messi, Levante pe Ruben Vezo, Osasuna pe Unai Garcia, Valencia pe Hugo Guillamón, iar Villarreal pe Raul Albiol.

Celelalte opt cluburi din La Liga nu au fotbaliști de câmp integraliști în primele trei etape de la reluare.


Betis l-a demis pe Rubi și l-a numit pe Alexis Trujillo pe banca tehnică

Betis l-a demis pe antrenorul Rubi și l-a numit pe Alexis Trujillo pe banca tehnică până la finalul sezonului, cu obiectivul salvării echipei de la retrogradare. Gruparea andaluză ocupă locul 14 în clasamentul La Liga înaintea ultimelor 8 etape, cu 8 puncte deasupra liniei salvării.

Rubi se afla la Betis de la începutul sezonului, însă rezultatele înregistrate de echipă în stagiunea în curs au fost dezamăgitoare, departe de obiectivul cupelor europene fixat după alcătuirea unui lot valoros. Victoria cu Real Madrid in luna martie (2-1) a creat speranța unui parcurs mai bun, însă la reluarea campionatului după pandemia de coronavirus echipa a obținut un singur punct în 3 meciuri.

Prin demiterea lui Rubi, Betis bifează încă o etapă într-un adevărat carusel al destabilității în cei cinci 5 ani de la revenirea în La Liga, perioadă în care schimbat alți 5 antrenori și 4 directori tehnici. Miguel Torrecilla, Eduardo Macia și Lorenzo Serra Ferrer i-au precedat în postul responsabil de partea tehnică lui Lopez Catalan, iar Pepe Mel, Juan Merino, Gustavo Poyet, Victor Sanchez del Almo, Quique Setien au condus echipa de pe bancă, cu rezultate mulțumitoare doar în mandatul lui Quique Setien care a dus echipa în Europa League după ce a terminat stagiunea 2017-2018 pe locul 6.