Știri Dortmund
15 decembrie 2020


Tragerea la sorți a optimilor Champions League 2020-2021

Leipzig - Liverpool și Barcelona - Paris Saint Germain sunt meciurile care vor deschide pe 17 februarie 2021 runda optimilor de finală ale Ligii Campionilor. În ziua următoare au loc duelurile Porto - Juventus și Sevilla - Borussia Dortmund.

A doua săptămână a optimilor Ligii începe marți cu meciurile Lazio - Bayern Munchen și Atletico Madrid - Chelsea, iar manșa tur se încheie miercuri 24 februarie cu Mönchengladbach - Manchester City și Atalanta - Real Madrid.

Meciurile retur se vor desfășura în zilele de 9, 10, 16 și 17 martie 2021.


Știri Dortmund
13 decembrie 2020


Lucien Favre, demis de Borussia Dortmund

Borussia Dortmund a anunțat despărțirea de antrenorul Lucien Favre după 1-5 contra lui VfB Suttgart, a treia înfrângere la rând pe teren propriu în Bundesliga după 2-3 cu Bayern și 1-2 cu FC Koln.

"A fost o decizie dificilă, dar am simțit că suntem în pericol să nu ne îndeplinim obiectivele din acest sezon", a declarat directorul sportiv Michael Zorc după ce Dortmund a ieșit din zona locurilor de Champions League în clasamentul din Germania.

Lucien Favre era la al treilea sezon la Dortmund, cu care a terminat de două ori pe locul 2 în Bundesliga și a câștigat o Supercupă a Germaniei în 2019. Locul său pe banca tehnică va fi luat de secundul Edin Terzic.


Știri Dortmund
03 iulie 2020


Dortmund plătește 23 de milioane de euro pentru puștiul de 17 ani Jude Bellingham

Borussia Dortmund l-a transferat pe tânărul mijlocaș de 17 ani Jude Bellingham de la Birmingham City în schimbul sumei de 23 de milioane de euro. Pentru gruparea din Birmingham este cea mai scumpă tranzacție din istoria clubului, bătând recordul celor 16.7 milioane primite vara trecută de la Southampton pentru atacantul Che Adams. Totodată, este cel mai scump jucator sub 18 ani cumpărat vreodată de Dortmund, care în 2016 plătise aproape 10 milioane de euro în schimbul lui Emre Mor de la Nordsjaelland.

Jude Bellingham a debutat pentru Birmingham la 16 ani și 38 de zile, devenind cel mai tânăr jucător in istoria clubului. În actualul sezon a jucat în 35 de meciuri în Championship și a fost unul din remarcații campionatului, fiind urmărit îndeaproape de Manchester United care l-a și invitat la un tur al bazei de pregătire și la o întâlnire cu Sir Alex Ferguson. Conform BBC, tânărul mijlocaș a preferat însă Dormund datorită modului de integrare și promovare a tinerilor.