Știri Inter
29 iunie 2020


Achraf, la Internazionale Milano pentru 40 de milioane de euro

Internazionale Milano a completat transferul fundașului lateral Achraf Hakimi de la Real Madrid în schimbul a 40 de milioane de euro, plus cinci variabile. Jucătorul de 21 de ani va juca în următoarele cinci sezoane pe Giuseppe Meazza, Inter are obligația să anunțe clubul Real Madrid de existența oricărei oferte în cazul în care va fi de acord să îl vândă în acest interval, iar Real Madrid are dreptul preferențial de a-l răscumpăra în 72 de ore prin egalarea acelei oferte.

Produs al academiei lui Real, Achraf a jucat la echipa madrilenă în sezonul 2017-2018 în care a bifat 9 prezențe în La Liga, apoi a evoluat timp de 2 ani sub formă de împrumut la Borussia Dortmund unde și-a asigurat rapid un loc de titular. În sezonul recent încheiat în Germania, tânărul jucător marocan a jucat în 45 de meciuri, marcând 5 goluri în Bundesliga și 4 în Champions League.


Știri Inter
10 iunie 2020


Fără prelungiri în semifinalele și finala Cupei Italiei

Fotbalul italian revine în acest weekend cu meciurile retur din Coppa Italia, Juventus - AC Milan vineri (1-1 în tur) și Napoli - Inter sâmbătă (1-0), iar oficialii federației au decis ca aceste dueluri să fie decise direct la loviturile de departajare în cazul în care câștigătoarea nu poate fi determinată la finalul celor 90 de minute. Același scenariu va fi păstrat și în finala cupei, programată miercuri 17 iunie pe Stadio Olimpico din Roma, pentru a evita expunerea jucătorilor la un timp suplimentar de joc de o jumătate de oră înaintea reluării campionatului.

 


Știri Inter
08 iunie 2020


Italienii au votat planul B și planul C pentru finalizarea sezonului de Serie A

Cluburile din Italia au votat planul B de finalizare a sezonului în eventualitatea în care cele 12 etape rămase de disputat nu vor putea fi duse la bun sfârșit din cauza pandemiei de coronavirus. Campioana și reprezentantele Italiei în cupele europene ar urma să fie determinate printr-un play-off, iar echipele retrogradate printr-un play-out, cu condiția ca aceste modificări să fie făcute înaintea datei de 10 iulie. Pentru moment nu s-a stabilit criteriul de selecție al echipelor participante, însă o decizie va fi luată înaintea reluării sezonului, programată pentru data de 20 iunie.

Deși președintele federației, Gabriele Gravina, și-a manifestat speranța că aceste măsuri se vor dovedi inutile și că sezonul va fi încheiat prin disputarea celor 12 etape, a fost stabilit și un plan C, care presupune stabilirea clasamentului pe baza unui algoritm ce va ține cont de media de puncte obținute în meciurile disputate. Acest clasament va determina participantele în cupele europene, însă titlul de campioană va fi acordat numai în situația în care echipa de pe primul loc și-ar asigura matematic această poziție.


Kylian Mbappe și Raheem Sterling, jucătorii cu cea mai bună cotă de piață

Observatorul Internațional al Fotbalului a realizat a doua ediție a studiului bianual al valorii de piață a fotbaliștilor din cele cinci mari campionate ale Europei, luând în calcul vârsta, clubul la care evoluează, durata contractului în curs, cifele statistice și alți câțiva parametri pentru ca rezultatul să fie cât mai relevant. În fruntea topului se află Kylian Mbappe, a cărui valoare la 21 de ani este estimată la 259,2 milioane de euro.

Următorii patru jucători în clasament sunt englezi: Raheem Sterling (Manchester City) este cotat la 194,7 milioane, Jadon Sancho (Borussia Dortmund) la 179,1 milioane, Trent Alexander-Arnold (Liverpool) la 171,1 milioane și Marcus Rashford (Manchester United) la 152,3 milioane.

Din lotul Barcelonei, cea mai ridicată valoare de piață ar avea-o Antoine Griezmann, ocupantul locului 8 în top (136,3 milioane), urmat de Frenkie de Jong, pe locul 20 (102,1 milioane). Lionel Messi este puțin mai jos în clasament, pe 22, ultimul care depășește bariera de 100 de milioane de euro, în scădere cu 25 de milioane în ultima jumătate de an.

Cu o valoare de piață de 81,4 milioane, brazilianul Rodrygo este cel mai bine clasat jucător din lotul lui Real Madrid (locul 38), urmat de Eden Hazard, pe poziția 63, Casemiro (67) și Varane (68).

Ajuns la 35 de ani, Cristiano Ronaldo este cotat la 62,8 milioane de euro și se află pe locul 70 în top. Un alt fotbalist a cărui valoare este într-o continuă depreciere este Neymar, cotat la 82.7 milioane.

Dintre jucătorii urmăriți intens pe piața transferurilor în această vară, Lautaro Martinez (Internazionale) se află pe locul 23 cu o cotă de 98.9 milioane, Kai Havertz pe 28 (94.7 milioane), iar Timo Werner pe 31 (90.3 milioane). Erling Haland, jucătorul care a făcut furori în Bundesliga de la transferul la Dortmund, ocupă locul 15, cu o valoare de piață de 107.3 milioane.