Știri Juventus
10 iulie 2020


Tragerea la sorți a tabloului Final Eight al Ligii Campionilor 2019-2020

UEFA a decis ca meciurile restante din optimile de finală ale Champions League să se joace pe 7 și 8 august pe arenele echipelor gazdă, însă își rezervă dreptul de a schimba această decizie în cazul în care situația locală generată de pandemia de coronavirus va degenera.

Sferturile de finală (12, 13, 14 și 15 august):

Real Madrid / Manchester City vs Lyon / Juventus

RB Leipzig vs Atletico Madrid

Napoli / Barcelona vs Chelsea / Bayern Munchen

Atalanta vs PSG

Semifinale (18 și 19 august)

Real Madrid / Manchester City / Lyon / Juventus vs Napoli / Barcelona / Chelsea / Bayern Munchen

RB Leipzig / Atletico Madrid vs Atalanta / PSG

Finala se va juca la Lisabona pe 23 august.


Știri Juventus
30 iunie 2020


Oficial: Arthur la Juventus, Pjanic la Barcelona

FC Barcelona și Juventus au ajuns la un acord pentru "schimbul verii": brazilianul Arthur (23 de ani) merge în Italia pentru 72 de milioane de euro plus 10 variabile, iar bosniacul Miralem Pjanic (30 de ani) va ajunge pe Camp Nou pentru 60 de milioane + 10 variabile. Ambii jucători vor rămâne la actualele echipe până la finalul sezonului.

Conform presei din Italia, Arthur va semna un contract pe cinci ani și Pjanic pe patru, în ambele cazuri cu câte un an în plus față de contractele actuale. Cotidianul spaniol Marca notează că Arthur a primit un bonus de 5 milioane de euro din partea lui Juve pentru a accepta transferul.

Site-ul Transfermarkt îl cotează pe Arthur la 56 de milioane de euro și pe Pjanic la 52 de milioane, însă schimbul de jucători a permis celor două cluburi o inginerie financiară prin umflarea acestor cifre, motiv de altfel ca mutarea să fie perfectată înainte de 30 iunie când se încheie anul fiscal.

Arthur a fost cumpărat de Barcelona de la Gremio Porto Alegre în 2018 pentru 31 de milioane și a jucat până acum 71 de meciuri în tricoul blaugrana. Juventus l-a luat pe Pjanic de la Roma în 2016 pentru 32 de milioane de euro, iar bosniacul a îmbrăcat tricoul Bătrânei Doamne în 170 de meciuri în care a marcat 22 de goluri și a oferit 36 de pase decisive.

 


Știri Juventus
23 iunie 2020


Cristiano Ronaldo, cel mai prolific portughez din Serie A

După două meciuri fără gol marcat în cupă, Cristiano Ronaldo a transformat un penalty în primul meci al lui Juventus la revenirea în Serie A, deschizând drumul campioanei Italiei spre o victorie cu 2-0 pe terenul Bologniei. Grație acestei reușite, Ronaldo a devenit cel mai prolific portughez din campionatul Italiei cu 43 de goluri, depășind performanța lui Rui Costa care marcase 42 de goluri în 339 de meciuri jucate pentru Fiorentina și AC Milan.