Știri RB Leipzig
05 ianuarie 2021


AC Milan, echipa cu cel mai mare progres în ultimele 12 luni conform Euro Club Index

AC Milan este echipa cu cel mai mare progres în ultimele 12 luni, conform unei analize realizate de agenția Gracenote care produce EuroClubIndex, un top al cluburilor care ține cont de rezultatele pe plan intern și în competițiile europene. Milan, care este actualul lider în Serie A, a urcat în ultimul an de pe locul 47 până pe 20.

Bayern Munchen ocupă primul loc în EuroClubIndex, urmat de Manchester City, Liverpool, FC Barcelona și Real Madrid. Top 10 este completat de Atletico Madrid, PSG, RB Leipzig, Juventus și Manchester United.

Cea mai bine clasată echipă în top care nu evoluează în principalele cinci campionate din Europa este FC Porto (locul 18), iar CFR Cluj este prima reprezentantă a României, pe locul 90. FCSB apare pe lotul 128, iar Universitatea Craiova pe 145.


Dominik Szoboszlai, cel puțin o lună de absență după transferul la Leipzig

Dominik Szoboszlai a fost primul mare transfer al iernii odată cu trecerea de la Red Bull Salzburg la RB Leipzig, însă cotidianul german Kiker scrie că încorporarea sa la antrenamentele echipei germane nu este așteptată până cel mai devreme în luna februarie, din cauza unor probleme la mușchii adductori. Jucătorul însuși a recunoscut că ar fi dorit să poată evolua pentru noua sa echipă în derby-ul cu Dortmund de la finalul acestei săptămâni, însă că durerile sunt puternice și că, la 20 de ani, trebuie să aibă răbdare cu recuperarea.


Știri RB Leipzig
15 decembrie 2020


Tragerea la sorți a optimilor Champions League 2020-2021

Leipzig - Liverpool și Barcelona - Paris Saint Germain sunt meciurile care vor deschide pe 17 februarie 2021 runda optimilor de finală ale Ligii Campionilor. În ziua următoare au loc duelurile Porto - Juventus și Sevilla - Borussia Dortmund.

A doua săptămână a optimilor Ligii începe marți cu meciurile Lazio - Bayern Munchen și Atletico Madrid - Chelsea, iar manșa tur se încheie miercuri 24 februarie cu Mönchengladbach - Manchester City și Atalanta - Real Madrid.

Meciurile retur se vor desfășura în zilele de 9, 10, 16 și 17 martie 2021.


Știri RB Leipzig
29 iunie 2020


Timo Werner: "Nu a fost decizia mea să nu termin Champions League alături de Leipzig"

Într-un interviu acordat publicației germane Kicker, Timo Werner a confirmat că nu va participa alături de RB Leipzig în fazele finale ale Champions League din luna august, dar spune că aceasta nu a fost decizia sa.

"Eu nu am luat parte la discuții fiindcă nu am vrut să încurc pe nimeni. În cele din urmă agentul meu și cele două cluburi au ajuns la această decizie", a dezvăluit internaționalul german.

Kicker scrie că Chelsea nu s-ar fi opus ideii ca Werner să o reprezinte pe Leipzig în Liga Campionilor, dar ar fi cerut achitarea salariului jucătorului, plata a unui împrumut pe durata lunii august, precum și o asigurare substanțială în cazul unei accidentări. În cele din urmă Leipzig ar fi trebuit să plătească în jur de 5 milioane de euro, adică aproape o zecime din suma încasată de la Chelsea pentru clauza de reziliere a fotbalistului.