Știri Leverkusen
08 iunie 2020


Kylian Mbappe și Raheem Sterling, jucătorii cu cea mai bună cotă de piață

Observatorul Internațional al Fotbalului a realizat a doua ediție a studiului bianual al valorii de piață a fotbaliștilor din cele cinci mari campionate ale Europei, luând în calcul vârsta, clubul la care evoluează, durata contractului în curs, cifele statistice și alți câțiva parametri pentru ca rezultatul să fie cât mai relevant. În fruntea topului se află Kylian Mbappe, a cărui valoare la 21 de ani este estimată la 259,2 milioane de euro.

Următorii patru jucători în clasament sunt englezi: Raheem Sterling (Manchester City) este cotat la 194,7 milioane, Jadon Sancho (Borussia Dortmund) la 179,1 milioane, Trent Alexander-Arnold (Liverpool) la 171,1 milioane și Marcus Rashford (Manchester United) la 152,3 milioane.

Din lotul Barcelonei, cea mai ridicată valoare de piață ar avea-o Antoine Griezmann, ocupantul locului 8 în top (136,3 milioane), urmat de Frenkie de Jong, pe locul 20 (102,1 milioane). Lionel Messi este puțin mai jos în clasament, pe 22, ultimul care depășește bariera de 100 de milioane de euro, în scădere cu 25 de milioane în ultima jumătate de an.

Cu o valoare de piață de 81,4 milioane, brazilianul Rodrygo este cel mai bine clasat jucător din lotul lui Real Madrid (locul 38), urmat de Eden Hazard, pe poziția 63, Casemiro (67) și Varane (68).

Ajuns la 35 de ani, Cristiano Ronaldo este cotat la 62,8 milioane de euro și se află pe locul 70 în top. Un alt fotbalist a cărui valoare este într-o continuă depreciere este Neymar, cotat la 82.7 milioane.

Dintre jucătorii urmăriți intens pe piața transferurilor în această vară, Lautaro Martinez (Internazionale) se află pe locul 23 cu o cotă de 98.9 milioane, Kai Havertz pe 28 (94.7 milioane), iar Timo Werner pe 31 (90.3 milioane). Erling Haland, jucătorul care a făcut furori în Bundesliga de la transferul la Dortmund, ocupă locul 15, cu o valoare de piață de 107.3 milioane.


Știri Leverkusen
06 iunie 2020


Florian Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii

La 17 ani și 43 de zile, Florian Wirtz a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii, prin golul înscris pentru Bayer Leverkusen în înfrângerea de pe teren propriu cu Bayern Munchen, scor 2-4. Precedentul deținător al recordului era Nuri Sahin, care în urmă cu 15 ani marcase în Bundesliga pentru Dortmund la vârsta de 17 ani și 84 de zile.

Wirtz a debutat la Leverkusen pe 18 mai în meciul cu Werder Bremen de la reluarea campionatului după pandemia de coronavirus, ocazie cu care a devenit cel mai tânăr jucător din prima divizie germană, preluând această distincție de la coechipierul său Kai Havertz.


Știri Leverkusen
30 mai 2020


Kai Havertz scrie istorie în Bundesliga

Kai Havertz a devenit primul jucător din istoria Bundesligii care marchează 35 de goluri înainte să împlinească 21 de ani. Tânărul jucător urmărit de marile cluburi din Europa a marcat unicul gol al victoriei lui Bayer Leverkusen pe terenul lui Freiburg în meciul de deschidere a etapei cu numărul 29, însă a părăsit terenul accidentat în minutul 66. A fost cel de-al cincilea gol marcat de Havertz în cele patru meciuri jucate de la reluarea campionatului germani, toate fiind reușite în deplasare.