Știri Lyon
14 decembrie 2020


Gerard Houllier a încetat din viață la vârsta de 73 de ani

Lumea fotbalului mondial este din nou în doliu, după ce fostul manager Gerard Houllier a încetat din viață la vârsta de 73 de ani după o operație la inimă.

Cunoscut mai cu seamă pentru succesele pe banca lui Liverpool și Olympique Lyon, Houllier a mai antrenat la Lens și Paris Saint-Germain înainte să devină selecționer al Franței în 1982. Mandatul său la cârma naționalei a fost scurt după ratarea calificării la EURO 84, însă a rămas să lucreze pentru a pregăti naționalele U-18 și U-20.

În 1988 a semnat cu Liverpool pentru un mandat de co-antrenor alături de Roy Evans, însă după demisia acestuia trei luni mai târziu a devenit manager deplin și a reconstruit echipa, alături de care avea să câștige în 2001 Cupa UEFA, Supercupa Europei, FA Cup și Cupa Ligii.

A fost supus unei prime intervenții chirurgicale pe cord în aprilie 2001 după ce a simțit dureri în piept în timpul unui meci cu Leeds, însă a revenit pe bancă și a rămas pe Anfield până în 2004 când a fost înlocuit cu Rafa Benitez.

Un an mai târziu a preluat-o pe Lyon alături de care a câștigat două titluri în Franța dar a avut performanțe mediocre pe plan continental.

După o nouă perioadă petrecută la Federația Franceză, a revenit în Anglia în septembrie 2010 la Aston Villa cu care a semnat un contract pe trei sezoane, însă a fost spitalizat în luna aprilie pentru probleme cardiace și a trebuit să renunțe la finalul sezonului, acela fiind finalul carierei sale de antrenor. După retragere a rămas în fotbal cu diverse funcții în cadrul concernului Red Bull, iar în această toamnă preluase rolul de director tehnic la echipa feminină a clubului Olympique Lyon.


Știri Lyon
12 iulie 2020


Ligue 1 2020-2021 începe în weekendul 22-23 august

Campionatul francez de fotbal, singurul din cele 5 campionate de top ale Europei care nu a fost reluat după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, va începe meciurile din sezonul 2020-2021 în weekendul 22-23 august, același în care este programată și finala UEFA Champions League.

Conform programării, campioana Paris Saint-Germain ar urma să înceapă noul sezon pe teren propriu contra lui FC Metz, în cazul în care parizienii nu vor fi implicați în finala continentală de la Lisabona. Prima etapă mai programează meciurile Marseille - Saint-Etienne, Nice - Lens, Bordeaux - Nantes, Lille - Rennes, Montpellier - Lyon, Lorient - Strasbourg, Dijon - Angers, AS Monaco - Reims și Nimes - Brest.

Primul derby al campionatului se va disputa în etapa a treia, programată pe 12-13 septembrie după prima pauză FIFA a noului sezon, când PSG va primi vizita lui Olympique Marseille.


Știri Lyon
10 iulie 2020


Tragerea la sorți a tabloului Final Eight al Ligii Campionilor 2019-2020

UEFA a decis ca meciurile restante din optimile de finală ale Champions League să se joace pe 7 și 8 august pe arenele echipelor gazdă, însă își rezervă dreptul de a schimba această decizie în cazul în care situația locală generată de pandemia de coronavirus va degenera.

Sferturile de finală (12, 13, 14 și 15 august):

Real Madrid / Manchester City vs Lyon / Juventus

RB Leipzig vs Atletico Madrid

Napoli / Barcelona vs Chelsea / Bayern Munchen

Atalanta vs PSG

Semifinale (18 și 19 august)

Real Madrid / Manchester City / Lyon / Juventus vs Napoli / Barcelona / Chelsea / Bayern Munchen

RB Leipzig / Atletico Madrid vs Atalanta / PSG

Finala se va juca la Lisabona pe 23 august.