Știri Man.United
11 ianuarie 2021


Manchester United - Liverpool, în turul 4 al FA Cup

Manchester United - Liverpool este șocul turului 4 al FA Cup, fază a competiției în care încă este implicată o echipă de liga a 6-a, Chorley. Meciul se va juca pe Old Trafford, la o săptămână după întâlnirea din campionat programată la finalul acestei săptămâni pe Anfield, iar câștigătoarea va da piept în turul următor cu una din echipele Stockport, West Ham sau Doncaster.

Un alt punct de interes al turului 4 al FA Cup ar putea fi meciul dintre Southampton și Arsenal, dacă Sfinții vor obține calificarea în duelul cu Shrewsbury Town, amânat deocamdată din cauza cazurilor Covid-19. Fulham - Burnley este celălalt meci care va opune două echipe din prima ligă.

Programul meciurilor din turul 4 al FA Cup:

Cheltenham Town vs Manchester City

AFC Bournemouth vs Crawley Town

Swansea City vs Nottingham Forest

Manchester United vs Liverpool

Southampton / Shrewsbury Town vs Arsenal

Barnsley vs Norwich City

Chorley vs Wolverhampton Wanderers

Millwall vs Bristol City

Brighton & Hove Albion vs Blackpool

Wycombe Wanderers vs Tottenham Hotspur

Fulham vs Burnley

Sheffield United vs Plymouth Argyle

Chelsea vs Luton Town

Stockport County / West Ham United vs Doncaster Rovers

Brentford vs Leicester City

Everton vs Sheffield Wednesday

Programul meciurilor din turul 5 al FA Cup

Fulham / Burnley vs AFC Bournemouth / Crawley Town

Manchester United / Liverpool vs Stockport County / West Ham United / Doncaster Rovers

Sheffield United / Plymouth Argyle vs Millwall / Bristol City

Chorley / Wolverhampton Wanderers vs Southampton / Shrewsbury Town / Arsenal

Barnsley / Norwich City vs Chelsea / Luton Town

Everton / Sheffield Wednesday vs Wycombe Wanderers / Tottenham Hotspur

Swansea City / Nottingham Forest vs Cheltenham Town / Manchester City

Brentford / Leicester City vs Brighton & Hove Albion / Blackpool


Știri Man.United
05 ianuarie 2021


AC Milan, echipa cu cel mai mare progres în ultimele 12 luni conform Euro Club Index

AC Milan este echipa cu cel mai mare progres în ultimele 12 luni, conform unei analize realizate de agenția Gracenote care produce EuroClubIndex, un top al cluburilor care ține cont de rezultatele pe plan intern și în competițiile europene. Milan, care este actualul lider în Serie A, a urcat în ultimul an de pe locul 47 până pe 20.

Bayern Munchen ocupă primul loc în EuroClubIndex, urmat de Manchester City, Liverpool, FC Barcelona și Real Madrid. Top 10 este completat de Atletico Madrid, PSG, RB Leipzig, Juventus și Manchester United.

Cea mai bine clasată echipă în top care nu evoluează în principalele cinci campionate din Europa este FC Porto (locul 18), iar CFR Cluj este prima reprezentantă a României, pe locul 90. FCSB apare pe lotul 128, iar Universitatea Craiova pe 145.


40 de cazuri Covid-19 în Premier League, dar competiția merge înainte

Premier League a anunțat un număr record de 40 de cazuri pozitive în ultima săptămână, în care jucătorii și membrii staffurilor tehnice au fost testați de câte două ori. O primă rundă de 1311 teste efectuate între 28 și 31 decembrie a confirmat 28 de cazuri pozitive, iar alte 12 persoane infectate au fost identificate în urma a 984 de teste efectuate între 1 și 3 ianuarie.

Cu o săptămână în urmă, în intervalul 21-27 decembrie, fuseseră detectate 18 cazuri pozitive la echipele din Premier League, iar meciurile Everton - Manchester City (28 decembrie), Tottenham - Fulham (30 decembrie) și Burnley - Fulham (3 ianuarie) au fost amânate. Până la această dată un singur alt meci fusese reprogramat din cauza pandemiei, Aston Villa - Newcastle, care ar fi trebuit să se joace pe 4 decembrie.

Pentru moment conducătorii Premier League au decis continuarea fără rezerve a competiției, în comunicatul lor oficial arătându-se că "numărul mic de cazuri la majoritatea cluburilor ne întărește încrederea în protocoalele Covid-19, sprijinite și de Guvern, iar competiția va continua conform planificării inițiale".

Marea Britanie a intrat într-o nouă etapă de restricții masive ca urmare a creșterii numărului de cazuri după detectarea unei noi tulpini a virusului Covid-19 în regiunea Kent.


Știri Man.United
04 ianuarie 2021


Darren Fletcher, promovat în stafful lui Ole Gunnar Solskjaer

Darren Fletcher a fost promovat în staff-ul tehnic al lui Ole Gunnar Solskjaer la Manchester United, echipă la care a evoluat ca jucător în 340 de meciuri în perioada 2003-2015. Scoțianul, acum în vârstă de 36 de ani, era antrenorul echipei U-16 a lui United din luna octombrie.