Știri Marseille
12 iulie 2020


Ligue 1 2020-2021 începe în weekendul 22-23 august

Campionatul francez de fotbal, singurul din cele 5 campionate de top ale Europei care nu a fost reluat după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, va începe meciurile din sezonul 2020-2021 în weekendul 22-23 august, același în care este programată și finala UEFA Champions League.

Conform programării, campioana Paris Saint-Germain ar urma să înceapă noul sezon pe teren propriu contra lui FC Metz, în cazul în care parizienii nu vor fi implicați în finala continentală de la Lisabona. Prima etapă mai programează meciurile Marseille - Saint-Etienne, Nice - Lens, Bordeaux - Nantes, Lille - Rennes, Montpellier - Lyon, Lorient - Strasbourg, Dijon - Angers, AS Monaco - Reims și Nimes - Brest.

Primul derby al campionatului se va disputa în etapa a treia, programată pe 12-13 septembrie după prima pauză FIFA a noului sezon, când PSG va primi vizita lui Olympique Marseille.


Știri Marseille
16 mai 2020


UEFA clarifică situația din Franța: PSG și Marseille vor juca direct în grupele următoarei ediții de Champions Leauge

Situația s-a inflamat după un interviu acordat în această săptămână de președintele UEFA Aleksander Ceferin postului beIN Sport, în urma căruia cotidianul L'Equipe a speculat că echipele calificate în cupele europene din ligile încheiate prematur ar putea fi obligate să dispute tururi preliminare.

Ceferin își exprimase propria opinie că guvernul francez a luat mult prea devreme decizia supendării competiției interne, însă UEFA spune că nu va opera modificări în ceea ce privește accesul în competițiile continentale.