Știri Napoli
02 septembrie 2020


Program dificil pentru Juventus la startul Serie A 2020-2021

Seria A și-a stabilit țintarul pentru ediția 2020-2021, care va începe în weekendul 19-20 septembrie. Prima etapă programează meciurile Benevento - Inter, Fiorentina - Torino, Genoa - Crotone, Juventus - Sampdoria, Lazio - Atalanta, Milan - Bologna, Parma - Napoli, Sassuolo - Cagliari, Udinese - Spezia și Verona - Roma, însă partidele echipelor Atalanta și Inter vor reprogramate din cauza participării celor două cluburi în fazele superioare ale recent încheiatei ediții a cupelor europene.

Cu Andrea Pirlo la cârmă, Juventus are parte de un debut dificil de sezon, cu o deplasare pe terenul Romei în etapa a doua (27 septembrie) și meci pe teren propriu cu Napoli în etapa a treia (4 octombrie).

Primul derby al Milanului se va juca pe terenul lui Inter în etapa a patra, când este programat și meciul Napoli - Atalanta. Milan - Juventus se joacă în etapa cu numărul 16, iar Inter - Juve în penultima etapă a campionatului.

Ediția 2020-2021 de Serie A se va încheia pe 23 mai.


Știri Napoli
18 iunie 2020


Napoli câștigă Coppa Italia în fața lui Juventus la loviturile de departajare

Napoli a câștigat pentru a șasea oară în istoria sa Coppa Italia, după ce a trecut la loviturile de departajare de Juventus într-o finală disputată fără spectatori pe Stadio Olimpico din Roma. Este primul trofeu obținut de Rino Gattuso în cariera de antrenor și primul pentru napoletani în ultimii șase ani, după cupa și supercupa Italiei câștigate în 2014.

După 0-0 la finalul celor 90 de minute s-a trecut loviturile de departajare, unde ratările lui Dybala și Danilo au cântărit decisiv. Insigne, Politano, Maksimovic și Milik au marcat în poarta veteranului Buffon, iar Napoli s-a impus în prima finală a fotbalului de top după pandemia de coronavirus.


Știri Napoli
17 iunie 2020


Champions League și Europa League se vor decide în urma unor turnee Final Eight

UEFA a oficializat astăzi formatul fazelor finale ale cupelor europene, așa cum fusese el prezentat de presa de specialitate în ultimele săptămâni.

Champions League își va decide pe 23 august câștigătoarea în urma unui turneul Final Eight ce se va desfășura pe cele două arene din Lisabona, José Alvalade și el Estadio da Luz. Singurul lucru care nu a fost încă decis este locul de disputare al meciurilor restante contând pentru returul optimilor de finală, Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli, Juventus - Lyon și Bayern - Chelsea, programate pentru 7 și 8 august. Cluburile gazdă vor să organizeze aceste partide pe propriile arene, în timp ce forul european le-ar vrea disputate tot în Portugalia, pe Estadio do Dragao din Porto și Estádio D. Afonso Henriques din Guimaraes.

Sferturile de finală ale Champions League se vor disputa în manșă unică în intervalul 12-15 august, iar semifinalele au fost programate pentru 18 și 19 august, toate meciurile urmând să se joace de la ora României 22.00.

Atatürk Olympic Stadium din Istanbul va organiza finala următoarei ediții ale Ligii Campionilor, în vara anului 2021. Următoarele ediții își vor decide campioanele la Saint Petersburg (2022), Munchen (2023) și Londra, pe Wembley Stadium (2024).

Meciurile restante din Europa League se vor juca începând cu 5 august, iar competiția va fi decisă într-un sistem similar, în urma unui turneu Final Eight care va fi organizat în Germania. Sferturile de finală se vor juca la 10 și 11 august la Koln, Duisburg, Düsseldorf și Gelsenkirchen, semifinalele pe 16 și 17 august, iar finala pe 21 august la Koln.

Orașul polonez Gdańsk va găzdui finala Europa League din 2021, Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán din Sevilla va fi gazda din 2022, iar Puskás Aréna din Budapesta în 2023. Tot la Budapesta se va disputa și meciul pentru Supercupa Europei din acest an, pe 24 septembrie.

În toate meciurile rămase din actualul sezon de Champions League și Europa League vor fi permise 5 schimbări, însă numărul lor va reveni la 3 începând cu startul ediției următoare.