Știri SC Paderborn
17 iunie 2020


Paderborn își încheie aventura în Bundesliga după un singur sezon

Înfrângerea meritată pe terenul lui Union Berlin (0-1) a consfințit retrogradarea matematică a lui SC Paderborn după un singur sezon jucat în Bundesliga. Cu doar patru victorii obținute în 32 de etape, Paderborn ocupă ultimul loc în clasament cu 20 de puncte și nu mai poate prinde locul de baraj.

Această retrogradare reprezintă pentru suporteri un nou episod dintr-un veritabil carusel al emoțiilor. În sezonul 2016–2017 Paderborn a fost la un pas să cadă în cea de-a patra ligă germană dar s-a salvat in extremis terminând campionatul pe primul loc deasupra liniei, însă în următorii doi ani a reușit promovări succesive până în Bundesliga sub comanda actualului antrenor, Steffen Baumgart.

Aventura pe prima scenă a fotbalului german s-a dovedit dificilă, iar Paderborn a trebuit să aștepte până în etapa a noua prima victorie (2-0 acasă cu Dusseldorf). A început să spere într-o salvare miraculoasă după trei victorii și un egal în cele 6 partide jucate în decembrie și ianuarie, însă de de la un 2-0 pe terenul lui Freiburg pe 25 ianuarie nu a mai bătut pe nimeni, reușind doar cinci puncte în umătoarele 13 etape.