Știri Real Madrid
10 iulie 2020


Tragerea la sorți a tabloului Final Eight al Ligii Campionilor 2019-2020

UEFA a decis ca meciurile restante din optimile de finală ale Champions League să se joace pe 7 și 8 august pe arenele echipelor gazdă, însă își rezervă dreptul de a schimba această decizie în cazul în care situația locală generată de pandemia de coronavirus va degenera.

Sferturile de finală (12, 13, 14 și 15 august):

Real Madrid / Manchester City vs Lyon / Juventus

RB Leipzig vs Atletico Madrid

Napoli / Barcelona vs Chelsea / Bayern Munchen

Atalanta vs PSG

Semifinale (18 și 19 august)

Real Madrid / Manchester City / Lyon / Juventus vs Napoli / Barcelona / Chelsea / Bayern Munchen

RB Leipzig / Atletico Madrid vs Atalanta / PSG

Finala se va juca la Lisabona pe 23 august.


Știri Real Madrid
29 iunie 2020


Achraf, la Internazionale Milano pentru 40 de milioane de euro

Internazionale Milano a completat transferul fundașului lateral Achraf Hakimi de la Real Madrid în schimbul a 40 de milioane de euro, plus cinci variabile. Jucătorul de 21 de ani va juca în următoarele cinci sezoane pe Giuseppe Meazza, Inter are obligația să anunțe clubul Real Madrid de existența oricărei oferte în cazul în care va fi de acord să îl vândă în acest interval, iar Real Madrid are dreptul preferențial de a-l răscumpăra în 72 de ore prin egalarea acelei oferte.

Produs al academiei lui Real, Achraf a jucat la echipa madrilenă în sezonul 2017-2018 în care a bifat 9 prezențe în La Liga, apoi a evoluat timp de 2 ani sub formă de împrumut la Borussia Dortmund unde și-a asigurat rapid un loc de titular. În sezonul recent încheiat în Germania, tânărul jucător marocan a jucat în 45 de meciuri, marcând 5 goluri în Bundesliga și 4 în Champions League.


Știri Real Madrid
22 iunie 2020


21 de jucători de câmp integraliști în cele trei etape jucate din La Liga

După întreruperea campionatului timp de 3 luni din cauza pandemiei de coronavirus, starea fizică a jucătorilor a devenit un criteriu important al performanței echipelor, astfel că o bună rotație a fotbaliștilor a devenit esențială. Trei etape integrale s-au disputat în La Liga de la reluare și doar 21 de jucători de câmp au fost integraliști la cele 20 de echipe din prima divizie.

Sunt trei cluburi care au folosit câte trei jucători pe parcursul tuturor celor 270 de minute jucate: Athletic Bilbao pe Ander Capa, Iñigo Martínez și Dani García, Real Madrid pe Raphaël Varane, Casemiro și Toni Kroos, iar Sevilla pe fundașii Jesus Navas; Jules Kounde și Diego Carlos.

Alte trei cluburi au câte doi jucători de câmp integraliști: Sergio Canales și Nabil Fekir la Betis, Néstor Araujo și Lucas Olaza la Celta Vigo, respectiv Leandro Cabrera și Marc Roca la Espanyol.

Șase cluburi au folosit câte un jucător de la un capăt la altul al celor trei meciuri: Atletico Madrid pe José María Giménez, Barcelona pe Lionel Messi, Levante pe Ruben Vezo, Osasuna pe Unai Garcia, Valencia pe Hugo Guillamón, iar Villarreal pe Raul Albiol.

Celelalte opt cluburi din La Liga nu au fotbaliști de câmp integraliști în primele trei etape de la reluare.