Știri St-Étienne
12 iulie 2020


Ligue 1 2020-2021 începe în weekendul 22-23 august

Campionatul francez de fotbal, singurul din cele 5 campionate de top ale Europei care nu a fost reluat după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus, va începe meciurile din sezonul 2020-2021 în weekendul 22-23 august, același în care este programată și finala UEFA Champions League.

Conform programării, campioana Paris Saint-Germain ar urma să înceapă noul sezon pe teren propriu contra lui FC Metz, în cazul în care parizienii nu vor fi implicați în finala continentală de la Lisabona. Prima etapă mai programează meciurile Marseille - Saint-Etienne, Nice - Lens, Bordeaux - Nantes, Lille - Rennes, Montpellier - Lyon, Lorient - Strasbourg, Dijon - Angers, AS Monaco - Reims și Nimes - Brest.

Primul derby al campionatului se va disputa în etapa a treia, programată pe 12-13 septembrie după prima pauză FIFA a noului sezon, când PSG va primi vizita lui Olympique Marseille.


Știri St-Étienne
26 iunie 2020


Finalele cupelor din Franța, în luna iulie cu spectatori!

Președintele Federației Franceze de Fotbal a confirmat astăzi că finala Cupei Franței, care le va opune pe Paris Saint-Germain și Saint-Etienne, se va juca pe 24 iulie pe Stade de France. Noutatea este că Federația plănuiește să permită accesul a minim 5.000 de spectatori, dar speră ca numărul să fie mult mai mare, peste 25.000 de oameni (30% din capacitatea arenei) dacă măsurile de relaxare după pandemia de coronavirus vor permite acest lucru.

O săptămână mai târziu se va juca în aceeași locație finala Cupei Ligii, între Paris Saint-Germain și Olympique Lyon.