Știri Sheffield Utd.
15 iulie 2020


Premier League a stabilit perioada de transferuri din această vară: 27 iulie - 5 octombrie

Cluburile de Premier League au căzut de acord asupra unei perioade de transferuri de 10 săptămâni care va începe pe 27 iulie, ziua următoare încheierii meciurilor din actualul sezon intern. Transferurile din această vară vor putea fi înregistrate până în 5 octombrie, data recomandată de UEFA la nivel continental.

În plus, între 6 și 16 octombrie vor putea fi făcute transferuri între echipe de Premier League și echipe din diviziile inferioare din Anglia, fie că este vorba de împrumuturi sau achiziții definitive. În acest interval însă, nu se vor mai putea face transferuri directe între echipe din prima divizie.


Știri Sheffield Utd.
18 iunie 2020


O eroare a sistemului Hawk-Eye în primul meci de Premier League o privează pe Sheffield United de o victorie care ar fi dus-o pe locul 5

Premier League s-a reluat după o pauză de 100 de zile cu un meci fără goluri, dar cu o uriașă eroare tehnologică. Aston Villa și Sheffield United au remizat 0-0, însă oaspeților le-a fost refuzat un gol valabil după ce sistemul Hawk-Eye nu a văzut că mingea trimisă de Oliver Norwood a fost reținută dincolo de linia porții de goalkeeperul Orjan Nyland.

După cum avea să declare la finalul jocului antrenorul oaspeților, arbitrul Michael Oliver i-a confirmat că impresia sa a fost că mingea a intrat cu întreaga circumferință în poartă, dar conform regulamentului a trebuit să se baze pe sistemul de tehnologie a liniei porții care i-ar fi trimis o vibrație pe smartwach în cazul unui gol valabil.

Prin vocea directorului Chris Wilder, firma care operează în Premier League sistemul Hawk-Eye și-a cerut scuze la finalul jocului, explicând că eroarea s-a produs pentru că sistemul de șapte camere video de la poarta respectivă a fost mascat de portar, de numeroșii jucători prezenți în careu și de bara laterală. A fost prima eroare de acest fel înregistrată de acest sistem în peste 9.000 de meciuri de Premier League.

În cazul unei victorii, Sheffield United ar fi urcat pe locul 5 în clasamentul Premier League, poziție ce ar putea duce în următoarea ediție a Champions League în cazul în care Manchester City nu câștigă apelul făcut la TAS după excluderea pentru doi ani din cupele europene.


Știri Sheffield Utd.
29 mai 2020


FA Cup se reia pe 27 iunie. Finala este programată pentru 1 august

Federația engleză de fotbal a anunțat programul de desfășurare a FA Cup, competiție întreruptă înaintea sferturilor de finală din cauza pandemiei de coronavirus.

Cea mai veche competiție fotbalistă din lume se va relua în weekendul 27-28 iunie cu duelurile Leicester City - Chelsea, Newcastle - Manchester City, Sheffield United - Arsenal și Norwich City - Manchester United, programate inițial pe 9 și 10 martie. Câștigătoarele vor disputa semifinalele pe 11 și 12 iulie, iar finala este programată pentru sâmbătă, 1 august, pe stadionul Wembley din Londra.