Știri Toulouse
26 iunie 2020


Federația Franceză menține retrogradarea cluburilor Amiens și Toulouse!

Adunarea Generală a Federației Franceze de Fotbal a stabilit că următorul sezon de Ligue 1 se va disputa cu 20 de echipe, confirmând astfel retrogradarea cluburilor Amiens și Toulouse, în ciuda unei hotărâri judecătorești care declarase nulă decizia inițială de a le trimite în liga secundă în ciuda faptului că sezonul nu s-a putut încheia pe teren.

Președinții celor două cluburi, Bernard Joannin și Olivier Sadran, și-au pledat cauza dar nu au găsit înțelegere din partea omologilor celorlalte echipe din Ligue 1. În consecință Joannin nici nu a participat la vot, însă a anunțat că va contesta decizia la Consiliul de Stat (Curtea Supremă de Justiție), "pentru a apăra corectitudinea și dreptatea", motivând că această retrogradare injustă "va distruge clubul Amiens și zeci de familii își vor pierde slujbele".

Olivier Sadran, președintele lui Toulouse, s-a arătat "șocat" de decizie, motivând că regulamentul nu a fost respectat cât timp nu s-au disputat 38 de etape a câte 90 de minute".


Știri Toulouse
09 iunie 2020


Oficial: Ligue 1 nu se va relua în acest sezon, dar retrogradarea lui Amiens și Toulouse a fost anulată

Recursul prezentat la nivel guvernamental de cluburile Lyon, Amiens și Toulouse după încheierea prematură a sezonului în Ligue 1 a avut un efect pozitiv parțial. Campionatul francez nu se va relua, iar Lyon va putea juca în cupele europene doar dacă va câștiga finala Cupei Franței contra lui PSG pe 25 iulie, în schimb retrogradarea echipelor Amiens și Toulouse a fost anulată.

În momentul de față nu este sigur dacă următoarea ediție de campionat se va disputa cu 22 de echipe sau dacă cele două cluburi în cauză vor evolua totuși în liga secundă, însă cu plata unor substanțiale compensații financiare. Liga franceză va lua o decizie în acest sens pe 30 iunie.

În momentul întreruperii campionatului, din Ligue 1 se disputaseră 28 din cele 38 de etape programate. Amiens ocupa penultimul loc în clasament cu 23 de puncte, cu patru mai puține decât ocupanta locului 18, Nimes. Toulouse era lanterna roșie cu doar 13 puncte.


Știri Toulouse
23 mai 2020


Apel respins de instanță: Lyon pierde cupele europene, Amiens și Toulouse retrogradează

Un tribunal parizian a respins apelurile formulate de cluburile Olympique Lyon, Amiens și Toulouse în urma deciziei Ligii Profesioniste Franceze de încheiere prematură a sezonului de Ligue 1. Cele trei cluburi atacaseră în instanță decizia de înghețare a clasamentului cu 10 etape rămase de disputat din sezonul în curs, în urma căreia Amiens și Toulouse au retrogradat direct în divizia secundă, în timp de Lyon (ocupanta locului 7) a rămas în afara cupelor europene.