Știri West Brom
05 ianuarie 2021


40 de cazuri Covid-19 în Premier League, dar competiția merge înainte

Premier League a anunțat un număr record de 40 de cazuri pozitive în ultima săptămână, în care jucătorii și membrii staffurilor tehnice au fost testați de câte două ori. O primă rundă de 1311 teste efectuate între 28 și 31 decembrie a confirmat 28 de cazuri pozitive, iar alte 12 persoane infectate au fost identificate în urma a 984 de teste efectuate între 1 și 3 ianuarie.

Cu o săptămână în urmă, în intervalul 21-27 decembrie, fuseseră detectate 18 cazuri pozitive la echipele din Premier League, iar meciurile Everton - Manchester City (28 decembrie), Tottenham - Fulham (30 decembrie) și Burnley - Fulham (3 ianuarie) au fost amânate. Până la această dată un singur alt meci fusese reprogramat din cauza pandemiei, Aston Villa - Newcastle, care ar fi trebuit să se joace pe 4 decembrie.

Pentru moment conducătorii Premier League au decis continuarea fără rezerve a competiției, în comunicatul lor oficial arătându-se că "numărul mic de cazuri la majoritatea cluburilor ne întărește încrederea în protocoalele Covid-19, sprijinite și de Guvern, iar competiția va continua conform planificării inițiale".

Marea Britanie a intrat într-o nouă etapă de restricții masive ca urmare a creșterii numărului de cazuri după detectarea unei noi tulpini a virusului Covid-19 în regiunea Kent.


Știri West Brom
03 ianuarie 2021


Sam Allardyce: "Brexit + pandemie = cea mai dificilă perioadă de transferuri"

Sam Allardyce spune că Brexitul are deja influențe negative asupra campaniei de transferuri plănuite de West Bromwich Albion, echipa de pe penultimul loc în clasasamentul Premier League.

Am găsit trei jucători capabili să vină și să ne ajute, dar nu le mai este permis. Din cauza noilor reguli privind permisul de muncă nu mai pot veni în Anglia, deși înainte acest lucru era posibil. Acum trebuie să facem față acestor limitări suplimentare. Pentru noi este o situație dificilă, nu atât din cauza pandemiei ci mai ales din cauza regulilor impuse de Brexit. Cu tot respectul pentru jucătorii din actualul lot, care dau tot ce pot pe teren, trebuie să găsim jucători care să intre imediat în unsprezecele de start și să aibă un impact rapid, însă în noile condiții ne așteaptă cea mai dificilă perioadă de transferuri de când lucrez eu.


Știri West Brom
15 decembrie 2020


Londra intră în zona 3 și nu mai poate primi fani pe stadioane

Câte 2.000 de fani au putut urmări din tribune meciurile organizate în Londra ca urmare a relaxării măsurilor sanitare începând cu 2 decembrie, însă bucuria lor a fost de scurtă durată, creșterea numărului de cazuri de coronavirus determinând o nouă înăsprire a acestor măsuri în capitala Regatului United.

Meciul Liverpool - Tottenham este singurul de la mijlocul acestui spectator care va beneficia de spectatori în tribune, în condițiile în care Liverpool rămâne în zona 2 de restricții, spre deosebire de Londra care intră în zona 3. Everton, Brighton și Southampton sunt celelalte cluburi care pot admite fani pe stadioane, însă niciuna din aceste echipe nu găzduiește meciuri în etapa intermediară.