Jupiler Pro League
Anderlecht
Anderlecht
22
Royale Union Saint-Gilloise
Royale Union Saint-Gilloise
Jan Vertonghen 35
Thorgan Hazard 90+2
Gustaf Nilsson 8
Mohamed Amoura 29

Anderlecht 2-2 Royale Union SG. Thorgan Hazard încheie o incredibilă serie de înfrângeri în derby

Anderlecht - Saint-Gilloise 2-2, după ce Hazard a marcat în prelungiri golul prin care gazdele au evitat a noua înfrângere la rând contra lui Royale Union

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
28 ianuarie 2024
Anderlecht și Royal Union SG au remizat 2-2 în derby-ul actualei ediții a campionatului belgian
Anderlecht și Royal Union SG au remizat 2-2 în derby-ul actualei ediții a campionatului belgian
  • Meciul de la mijlocul acestei săptămâni din Cupa Belgiei adusese a opta victorie consecutivă a lui Royale Union SG contra lui Anderlecht și puțin a lipsit ca meciul „revanșă” din campionat să o aducă și pe cea de-a zecea, însă primul gol al lui Thorgan Hazard în Jupiler Pro League din mai 2014 a pus capăt acestei serii nefaste și a stabilit la 2-2 scorul final, care menține la 8 puncte diferența dintre cele două echipe în fruntea clasamentului din Belgia.
  • Jan Vertonghen a fost personajul principal în prima repriză a derby-ului de pe Lotto Park, cu două erori grave care au dus la golurile oaspeților marcate Gustaf Nilsson (8) și Mohamed Amoura (29), dar și cu o mică revanșă personală în minutul 35 când a marcat cu capul pentru 1-2. A fost scorul pauzei, după ce Arnstad și Schmeichel au salvat două alte mari ocazii ale oaspeților.
  • Anderlecht a ieșit cu mai multă energie de la cabine și, ținută în joc și de intervențiile decisive ale portarului Kasper Schmeichel, a reușit să marcheze golul egalizator în prelungiri prin Thorgan Hazard, după o încercare eșuată de foarfecă a lui Vazquez. A fost singurul șut pe poartă al gazdelor în repriza secundă în ciuda posesiei superioare, suficient totuși pentru a evita o nouă traumă a celor de la Anderlecht în duelurile cu rivala al cărei stadion se află la o distanță de doar 4km.
Anderlecht - Royale Union Saint-Gilloise 2-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Anderlecht - Royale Union Saint-Gilloise: Mohamed Bouchouari, Tristan Degreef, debut stagional la Anderlecht

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Anderlecht - Royale Union Saint-Gilloise 2-2

Anderlecht
Șuturi Anderlecht
  • Total: 11
  • Pe poartă: 2
59-41
Posesie (%)
  • Anderlecht
  • Royale Union Saint-Gilloise
Royale Union Saint-Gilloise
Șuturi Royale Union Saint-Gilloise
  • Total: 14
  • Pe poartă: 8
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
11
14
Șuturi pe poartă
2
8
Șuturi pe lângă poartă
3
3
Șuturi blocate
6
3
Faulturi comise
15
13
Cornere
7
6
Ofsaiduri
1
1
Cartonașe galbene
3
2
Total pase
564
391
Pase completate
465
300
Acuratețe pase
82%
77%