Premier League
Chelsea
Chelsea
14
Brentford
Brentford
Antonio Rüdiger 48
Vitaly Janelt 50
Christian Eriksen 54
Vitaly Janelt 60
Yoane Wissa 87

Chelsea 1-4 Brentford. Victorie mare pentru Albine, cu Eriksen printre marcatori

Chelsea - Brentford, scor 1-4. Cronica meciului în care Eriksen, cu primul său gol pentru Brentford, a contribuit la o întoarcere istorică de rezultat

Cronică scrisă de - autor de articole despre Real Madrid, Bundesliga, Premier League și Ligue 1, contributor din 2020 la turneele finale.
03 aprilie 2022
Christian Eriksen a marcat primul său gol în Premier League în meciul Chelsea - Brentford 1-4
Christian Eriksen a marcat primul său gol în Premier League în meciul Chelsea - Brentford 1-4

Brentford a avut mai puțin de 200 de pase complete pe Stamford Bridge și totuși a reușit cea mai bună evoluție a sezonului, câștigând cu un sec 4-1 în fața lui Chelsea, rezultat care îi certifică în mare măsură prezența în Premier League și în sezonul următor. Proaspăt revenit după două goluri la echipa națională, Christian Eriksen a reușit să marcheze în premieră și în Anglia, iar evoluția sa debordantă le-a condus pe Albine spre prima victorie contra lui Chelsea după 83 de ani!

Brentford a fost echipa mai bună într-o primă repriză fără goluri, însă meciul a părut să intre pe traiectoria așteptată în startul părții secunde când Rudiger a deschis scorul cu un fantastic șut de la 36 de metri, probabil golul etapei în Premier League. Avantajul gazdelor a durat însă mai puțin de 120 de secunde până când Vitaly Janelt a concretizat o acțiune rapidă pe axul central, iar după alte 4 minute apărarea lui Chelsea s-a dezintegrat la un contraatac rapid al oaspeților și l-a lăsat pe Eriksen singur în centrul careului de unde a marcat fără probleme golul răsturnării de rezultat.

O excelentă pasă din prima a lui Ivan Toney în spatele lui Rudiger l-a lăsat și pe Janelt singur cu Mendy, iar dubla germanului de 23 de ani a închis zece minute magice în care Albinele au punctat de trei ori. La 1-3 Chelsea a avut un gol anulat lui Haverz pentru henț, iar cei care au apărut din nou pe tabelă au fost tot oaspeții în minutele de final când Yoane Wissa a profitat de o degajare greșită a lui Rudiger într-o nouă fază de maximă debandadă în defensiva campioanei en-titre a Europei.

Pentru Chelsea este al doilea an la rând în care după pauza FIFA din luna martie pierde în mod neașteptat pe teren propriu în fața unei echipe din zona inferioară a clasamentului, după ce în 2021 suferise o altă dură înfrângere, 2-5, contra lui West Bromwhich Albion. În schimb Brenford are 11 puncte în plus față de prima echipă de sub linie, iar cu astfel de evoluții nu poate avea emoții în ceea ce privește retrogradarea.

Prima victorie a lui Brentford împotriva lui Chelsea din februarie 1939. Curiozități statistice ale meciului Chelsea - Brentford 1-4

 • Brentford nu câștigase împotriva lui Chelsea în ultimele nouă meciuri directe, de la un 3-1 în deplasare înregistrat în februarie 1939!
 • Ultima oară când Chelsea pierduse acasă la o diferență de trei goluri în Premier League un derby londonez fusese în aprilie 1997, 0-3 cu Arsenal.
 • Christian Eriksen marcase ultima oară în Premier League în decembrie 2019 pentru Tottenham împotriva lui Norwich. Golul marcat pentru Brentford este al treilea al său contra lui Chelsea, toate reușite pe Stamford Bridge.
 • Rudiger a marcat golul de 1-0 printr-un șut de la 36.2 metri, cea mai mare distanță de poarta adversă la un gol al lui Chelsea în Premier League de la o reușită a lui Frank Lampard contra lui Wigan în ianuarie 2007 (41.2 metri).
Chelsea - Brentford 1-4, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Chelsea - Brentford: Reece James, primele minute pentru Chelsea după 28 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Chelsea - Brentford 1-4

Chelsea
Șuturi Chelsea
 • Total: 21
 • Pe poartă: 8
70-30
Posesie (%)
 • Chelsea
 • Brentford
Brentford
Șuturi Brentford
 • Total: 17
 • Pe poartă: 6
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
21
17
Șuturi pe poartă
8
6
Șuturi pe lângă poartă
8
5
Șuturi blocate
5
6
Faulturi comise
11
7
Cornere
12
7
Ofsaiduri
0
0
Cartonașe galbene
0
0
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
2
7
Total pase
633
259
Pase completate
574
188
Acuratețe pase
91
73

Meciuri precedente între Chelsea și Brentford

2021-2022

 • Premier LeaguePremier League
  Sâmbătă, 16 oct. 2021
  Brentford
  Brentford
  0-1
  Chelsea
  Chelsea
 • EFL CupEFL Cup
  Miercuri, 22 dec. 2021
  Brentford
  Brentford
  0-2
  Chelsea
  Chelsea