Premier League
Chelsea
Chelsea
01
Nottingham Forest
Nottingham Forest
Anthony Elanga 48

Chelsea 0-1 Nottingham Forest. Eroare costisitoare a lui Caceido, transferul record al londonezilor

Chelsea - Nottingham Forest, scor 0-1. Cronica meciului decis de un gol al lui Anthony Elanga, primul al său după 44 de meciuri consecutive în Premier League

Cronică scrisă de - fan al echipei Real Madrid, dar cu o afinitate crescândă pentru Bayern după o perioadă din viață petrecută la Munchen.
02 septembrie 2023
Chelsea - Nottingham Forest 0-1
Chelsea - Nottingham Forest 0-1

Dacă în mod teoretic la Chelsea ar exista scuza lipsei de coeziune după trei ferestre de transferuri cu schimbări masive în cadrul lotului și cu instabilitate pe banca de rezerve, trebuie totuși spus că în practică Mauricio Pochettino a folosit doar 13 jucători în cele patru garnituri de start din startul de sezon în Premier League, iar unsprezecele care a început jocul cu Nottingham a fost același ca în victoria cu 3-0 din etapa trecută cu Luton.

Așadar nu există cu adevărat circumstanțe atenuante pentru acest meci pierdut de englezi, mai ales în fața unui adversar care arătase un joc modest în deplasările din debutul de sezon, e drept, contra unor echipe importante precum Arsenal și Manchester United. Ce trebuia să facă Chelsea era să combine un pic de viteză și fantezie pentru a desface apărarea supraaglomerată a Pădurarilor și să evite spații în propria defensivă în cazul contraatacurilor acestora.

Chelsea însă nu a făcut nimic din toate acestea. Viteza este deocamdată un concept teoretic, fantezia rămâne aproape exclusiv pe mâna lui Sterling care nu pe nedrept a fost omis (din nou) de la naționala Angliei pentru meciurile de calificare din campania EURO 2024, iar defensiva a gafat și ea, cel vizat fiind extrem de scumpul Caceido, care desigur că are nevoie de adaptare dar nu are nici el scuza unor erori de începător cu care își făcuse deja prezentarea pe Stamford Bridge în meciul cu Liverpool.

Atât de grosolană a fost eroarea lui Caceido care a pierdut mingea la centrul terenului și și-a prins propria defensivă prost poziționată, încât marcatorul a fost Anthony Elanga, cel care nu mai punctase în Premier League în 44 de meciuri la rând, de la un gol pentru Manchester United contra lui Leeds în februarie 2022.

Minutul era 48, iar Chelsea a alergat o repriză întreagă în van pentru egalare. A avut-o aproape Nicolas Jackson la o singură ocazie clară, însă nici intrările transferului surpriză Cole Palmer sau ale lui Madueke, Maatsen și Mudryk nu au adus claritatea necesară londonezilor, care în schimb nu au fost departe să încaseze și al doilea gol în final într-o fază în care Anthony Elanga a pătruns prea ușor înainte să lovească bara cu un șut din unghi.

Chelsea - Nottingham Forest 0-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Chelsea - Nottingham Forest: Cole Palmer, debut stagional la Chelsea

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Chelsea - Nottingham Forest 0-1

Chelsea
Șuturi Chelsea
 • Total: 21
 • Pe poartă: 2
76-24
Posesie (%)
 • Chelsea
 • Nottingham Forest
Nottingham Forest
Șuturi Nottingham Forest
 • Total: 7
 • Pe poartă: 3
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
21
7
Șuturi pe poartă
2
3
Șuturi pe lângă poartă
6
4
Șuturi blocate
13
0
Faulturi comise
10
9
Cornere
7
0
Ofsaiduri
2
3
Cartonașe galbene
3
4
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
2
2
Total pase
713
230
Pase completate
632
143
Acuratețe pase
89
62

Meciuri precedente între Chelsea și Nottingham Forest

2022-2023

 • Premier LeaguePremier League
  Duminică, 1 ian. 2022
  Nottm Forest
  Nottingham Forest
  1-1
  Chelsea
  Chelsea
 • Premier LeaguePremier League
  Sâmbătă, 13 mai. 2023
  Chelsea
  Chelsea
  2-2
  Nottingham Forest
  Nottm Forest

2019-2020

 • FA CupFA Cup
  Duminică, 5 ian. 2020
  Chelsea
  Chelsea
  2-0
  Nottingham Forest
  Nottm Forest