După 0-0 cu Galatasaray, Barcelona rămâne cu doar două goluri pe teren propriu în meciurile europene

Gerard Pique, autorul unicului gol în meciul Barcelona - Dynamo Kiev 1-0 din 2021
11 martie 2022

Statistică îngrijorătoare pentru FC Barcelona în meciurile din acest sezon european pe teren propriu. Golul lui Gerard Pique contra lui Dynamo Kiev rămâne singurul reușit de formația catalană din acțiune, în ceea ce a fost și singura victorie stagională în meciurile de pe Camp Nou (1-0). În afara acelei reușite doar Ferran Torres a mai marcat împotriva lui Napoli din penalty, astfel că după confruntarea cu Galatasaray bilanțul total al echipei blaugrana în meciurile continentale din acest sezon este de doar două goluri marcate în cinci jocuri.

Nici în ceea ce privește șuturile pe poartă lucrurile nu stau bine. Au fost 0 cu Bayern Munchen, 3 cu Dynamo Kiev, 3 cu Benfica, 5 cu Napoli și 4 în acest meci cu Galatasaray, pentru o medie de doar 3 șuturi cadrate pe meci.

Rezultatul de la Napoli maschează statistici asemănătoare ale catalanilor în meciurile europene din deplasare și le dă speranțe că vor putea obține la Istanbul calificarea în sferturile Europa League. Ansu Fati marcase la Kiev singurul gol al Barcelonei în deplasările din Champions League, înainte de cele patru reușite din partida recentă din Italia.