Champions League
FC Copenhaga
FC Copenhaga
43
Manchester United
Manchester United
Mohamed Elyounoussi 45
Diogo Gonçalves 45+9 (pen)
Lukas Lerager 83
Roony Bardghji 87
Rasmus Højlund 3
Rasmus Højlund 28
Bruno Fernandes 69 (pen)

FC Copenhaga 4-3 Manchester United. Dezastru pentru United după eliminarea lui Rashford

Ștefan Gondor, 9 noiembrie 2023

Manchester United a condus cu 2-0 la Copenhaga și se afla în control total, însă un cartonaș roșu văzut de Marcus Rashford în minutul 42 a schimbat cursul întâlnirii. Campioana Danemarcei a egalat în cele 13 minute suplimentare dictate înainte de intrarea la cabină și în cele din urmă a obținut o victorie istorică, în ciuda faptului că United a mai condus o dată în repriza secundă dintr-un penalty transformat de Bruno Fernandes. În urma rezultatului final 4-3, United este ultima în grupa în care Bayern nu mai poate pierde locul 1, iar ultimele două etape vor vedea o luptă în trei pentru al doilea loc care duce în optimile Champions League, formația engleză urmând să joace întâi pe terenul lui Galatasaray unde nu a câștigat niciodată în această competiției, însă chiar și în cazul unei victorii va avea nevoie de un rezultat bun și în meciul de închidere cu Bayern.

Pe stadionul pe care debutase la echipa națională a Danemarcei, Rasmus Hojlund a marcat două goluri prin reluări simple din fața porții goale și a ratat o altă bună ocazie de a duce scorul la 3-0 pentru Manchester United pe fondul unui control autoritar al formației engleze, la probabil cea mai bună primă repriză din actualul sezon. Punctul de inflexiune al meciului a fost însă o fază din minutul 42 când Marcus Rashford a intrat cu crampoanele în tibia lui Elias Jelert în încercarea de a proteja mingea dintre doi adersari în apropierea propriei suprafețe de pedeapsă, iar centralul i-a acordat cartonașul roșu după consultarea reluărilor video, după ce în prima fază nu dictase nici măcar fault în favoarea echipei gazdă.

La lovitura liberă subsecventă Bruno Fernandes a deviat mingea în propria bară, dar această fază nu a întârziat decât puțin timp primul gol al gazdelor, marcat înaintea de intrarea în prelungiri de Elyounoussi. Timpul suplimentar a fost generos după ce repriza fusese oprită timp semnificativ pentru a se acorda îngrijiri unui spectator, iar FC Copenhaga a obținut egalarea în al 9-lea din cele 13 minute de prelungiri dintr-un penalty acordat pentru un henț al lui Maguire, omul care marcase în favoarea lui United unicul gol al meciului din urmă cu trei săptămâni din Anglia.

La 2-2 și cu diferență numerică pe teren, era de așteptat ca formația gazdă să caute în mod furibund intrarea în avantaj în partea secundă, însă lipsa de intensitate a campioanei daneze a fost taxată de United care a marcat în minutul 69 tot dintr-un penalty, transformat în vinclu de Bruno Fernandes.

A fost momentul care i-a retriz pe danezi, care au reușit pentru a doua oară egalarea în minutul 83, iar apoi au marcat în minutul 87 golul primei lor victorii din această grupă, care îi aduce la un total de 4 puncte în clasament la fel ca Galatasaray și cu un punct peste Manchester United, care a coborât pe ultimul loc.

FC Copenhaga - Manchester United 4-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul FC Copenhaga - Manchester United

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului FC Copenhaga - Manchester United 4-3

FC Copenhaga
Șuturi FC Copenhaga
 • Total: 16
 • Pe poartă: 8
52-48
Posesie (%)
 • FC Copenhaga
 • Manchester United
Manchester United
Șuturi Manchester United
 • Total: 9
 • Pe poartă: 8
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
16
9
Șuturi pe poartă
8
8
Șuturi pe lângă poartă
6
1
Șuturi blocate
2
0
Faulturi comise
9
8
Cornere
3
3
Ofsaiduri
2
0
Cartonașe galbene
1
1
Cartonașe roșii
0
1
Parade portar
5
4
Total pase
517
497
Pase completate
457
420
Acuratețe pase
88
85

Meciuri precedente între FC Copenhaga și Manchester United

2023-2024

 • Champions LeagueChampions League
  Marți, 24 oct. 2023
  Man.United
  Manchester United
  1-0
  FC Copenhaga
  Copenhaga

2019-2020

 • Europa LeagueEuropa League
  Luni, 10 aug. 2020
  Man.United
  Manchester United
  1-0
  FC Copenhaga
  Copenhaga