Premier League
Nottingham Forest
Nottingham Forest
12
Arsenal
Arsenal
Taiwo Awoniyi 89
Gabriel Jesus 65
Bukayo Saka 72

Nottingham Forest 1-2 Arsenal. Gabriel Jesus îi readuce pe Tunari pe locul 2 în Premier League

Arsenal a avut emoții în deplasarea la Nottingham Forest după ce Taiwo Awoniyi a marcat în minutul 89 și a avut o ocazie mare de egalare în prelungiri.

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
30 ianuarie 2024
Gabriel Jesus, omul meciului Nottingham Forest - Arsenal 1-2
Gabriel Jesus, omul meciului Nottingham Forest - Arsenal 1-2
 • Arsenal a dominat meciul cu Nottingham Forest în care a avut o posesie medie de aproape 75% și 19 șuturi, însă a trăit cu emoții finalul de meci după de a încasat un gol în minutul 89 și și-a văzut periclitată victoria cu care ajunge temporar pe locul 2 în clasamentul Premier League, la două puncte în spatele liderului Liverpool.
 • După ce antrenorul Mikel Arteta a anunțat că nu va încerca aducerea unui număr 9 în ultimele ore de mercato, Gabriel Jesus a ieșit la rampă în rolul atacantului central și a fost desemnat omul meciului după ce a reușit un gol și o pasă de gol.
 • După o primă repriză controlată de Tunari dar fără mari ocazii grație și prestației bune a tânărului fundaș central Murillo care a respins minge după minge, Jesus a deschis scorul în minutul 65, la câteva minute după ce lovise și bara din stânga lui Matt Turner cu un șut violent din unghi.
 • Șapte minute mai târziu brazilianul și-a trecut în cont și assistul pentru reușita lui Bukayo Saka, a zecea în acest sezon în toate competițiile, ce părea să ofere lui Arsenal o victorie confortabilă.
 • Meciul avea să aibă totuși parte de un final asemănător celui din turul campionatului, cu Nottingham Forest mult mai activă în ultimul sfert de oră. Taiwo Awoniyi a marcat pentru 1-2 în minutul 89, iar în prelungiri a avut șansa golului egalizator cu un voleu din mijlocul careului la o fază aglomerată, însă portarul David Raya a avut o intervenție decisivă.
Nottingham Forest - Arsenal 1-2, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Nottingham Forest - Arsenal: Taiwo Awoniyi, primele minute pentru Nottingham Forest după 79 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Nottingham Forest - Arsenal 1-2

Nottingham Forest
Șuturi Nottingham Forest
 • Total: 9
 • Pe poartă: 3
27-73
Posesie (%)
 • Nottingham Forest
 • Arsenal
Arsenal
Șuturi Arsenal
 • Total: 19
 • Pe poartă: 3
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
9
19
Șuturi pe poartă
3
3
Șuturi pe lângă poartă
3
7
Șuturi blocate
3
9
Faulturi comise
6
7
Cornere
2
10
Ofsaiduri
1
3
Parade portar
2
2
Total pase
268
759
Pase completate
195
676
Acuratețe pase
73%
89%