Premier League
Hull City
Hull City
21
Leicester City
Leicester City
Adama Diomandé 45+1
Robert Snodgrass 57
Riyad Mahrez 47 (pen)

Hull City – Leicester 2-1. Primul meci, prima surpriză în noul sezon de Premier League

Hull City a învins campioana Leicester în primul meci din Premier League 2016-2017, scor 2-1, la revenirea în prima ligă engleză

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
13 august 2016
Hull City a învins campioana Leicester în primul meci din Premier League 2016-2017
Hull City a învins campioana Leicester în primul meci din Premier League 2016-2017

Marea surpriză a sezonului 2015-2016 a devenit astăzi prima campioană din Premier League care începe noua stagiune cu o înfrângere în epoca modernă a campionatului englez. Vulpile lui Ranieri continua să surprindă, dar de această data în sens negativ, reuşind contraperformanţa de a pierde meciul de debut în faţa unei echipe căreia experţii îi acordă şanse minime de supravieţuire în prima ligă engleză.

Hull City, echipă nou promovată în urma playoff-ului, se prezintă la startul sezonului măcinată de probleme. Clubul este de vânzare, nu are antrenor principal după ce Steve Bruce a renunţat în luna iulie la conducerea echipei după un conflict cu patronii, în această vară nu a făcut niciun transfer, iar primul meci a fost marcat de un protest al suporterilor, care au arătat într-un gest simbolic cartonaşul roşu principalului investitor. Hull propune cel mai slab lot dintre toate echipele din Premier League, atât calitativ cât şi cantitativ, astfel că nu şi-a permis să facă nici măcar o înlocuire în primul meci al sezonului, totuşi a reuşit să furnizeze prima mare surpriză, câştigând în mod neaşteptat în faţa campioanei en-titre.

Într-un joc desfăşurat sub semnul echilibrului, Leicester a avut marile ocazii ale primei reprize prin Mahrez şi mai ales Vardy, dar gazdele au fost cele care au intrat la cabine în avantaj: Schmeichel a respins cu greu în lateral lovitura de cap a lui Curtis Davis la un corner din partea stângă, Diomande şi Abel Hernandez au executat în sincron o foarfecă şi mingea a intrat în plasă pentru 1-0, golul fiind acordat norvegianului Diomande.

Lucrurile au părut să intre pe făgaşul normal imediat după pauză, când Leicester a primit un penalty după un fault la Tom Huddleston iar Mahrez a transformat fără emoţii de la punctul cu var. Surpriza avea însă să se contureze în minutul 57, când Snodgrass a punctat pentru 2-1 după ce apărarea campionilor nu a putut respinge centrarea lui Elmohamady. Leicester a încheiat partida atacând în căutarea golului egalizator, însă portarul Jakupovic a reuşit să pareze şutul expediat de Drinkwater în ultima secundă din marginea careului, iar jocul s-a terminat cu avantajul echipei revenite în acest sezon în Premier League.

Leicester, echipă care are ca obiectiv evitarea retrogradării dar care va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Champions League, suferă astfel prima înfrângere din luna februarie, după un sezon în care pierduse în campionat doar trei meciuri.

Hull City - Leicester City 2-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Hull City - Leicester City

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Hull City - Leicester City 2-1

Hull City
Șuturi Hull City
 • Total: 14
 • Pe poartă: 5
50-50
Posesie (%)
 • Hull City
 • Leicester City
Leicester City
Șuturi Leicester City
 • Total: 18
 • Pe poartă: 5
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
14
18
Șuturi pe poartă
5
5
Șuturi pe lângă poartă
7
9
Șuturi blocate
2
4
Faulturi comise
8
17
Cornere
5
3
Ofsaiduri
1
0
Cartonașe galbene
2
2

Meciuri precedente între Hull City și Leicester City

2015-2016

 • genericCapital One Cup
  Marți, 27 oct. 2015
  Hull City
  Hull City
  1-1
  Leicester City
  Leicester