Invingator la motiunea de cenzura, Laporta promite corectarea erorilor

60,60% dintre votanti si-au exprimat acordul pentru demiterea lui Joan Laporta, totusi motiunea de cenzura a cazut.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
8 iulie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Desi 60,60% dintre votanti si-au exprimat acordul pentru motiunea de cenzura initiata de Oriol Giralt, Joan Laporta a ramas presedintele clublui FC Barcelona in conditiile in care destituirea sa ar fi necesitat acordul a doua treimi dintre votanti. Intr-o prima reactie dupa aflarea rezultatelor scrutinului, Laporta a declarat in fata reporterilor ca actualul consiliu director al clubului va corecta greselile facute in trecut.

„Este un vot protestatar si va trebui sa reflectam adanc si sa incercam sa corectam erorile”, a spus el. „Cu toate acestea, motiunea nu a trecut si noi putem sa ne ducem la indeplinire mandatul inceput in 2006”.

Laporta a mai tinut sa evidentieze modul democratic in care functioneaza clubul pe care il conduce: „In primul rand doresc sa-mi exprim respectul fata de cei care au participat la vot si fata de cei 80.000 care nu au putut sa se mobilizeze. A fost un exercitiu exemplar care demonstreaza inca o data ca Barcelona este o institutie democratica”.

In acest timp, Oriol Giralt s-a aratat bucuros de procentul majoritar de votanti ai motiunii si a declarat ca, daca ar fi in locul lui Laporta, si-ar prezenta demisia.

„Sunt foarte multumit pentru ca, pentru prima oara in istoria Barçei, am obtinut un vot favorabil la un referendum de acest tip”, a declarat el in fata reporterilor. „Consiliul director al Barçei va trebui sa ia acest lucru in considerare pentru ca este un rezultat bun pentru noi. Ar trebui sa se gandeasca daca este posibil sa continue in conditiile in care asa multi oameni au votat impotriva lor”.

„Eu nu i-as putea cere lui Laporta sa demisioneze”, a mai spus Giralt. „Din punct de vedere statutar, el are permisiunea sa continue. Insa eu, daca as fi fost presedinte al Barçei pentru un timp si ar fi venit un rezultat ca acesta, mi-as prezenta demisia”.


2 comentarii

PierrotClown
8 mai 2009
laporta mi se pare presedintele perfect pentru barcelona.
Taker
8 mai 2009
Da asa pare!