„Jenant” și „rușinos”, cuvinte folosite de foști jucători ai lui ManUnited pentru a descrie prestația echipei în meciul cu City

Reacții dure ale foștilor jucători ai lui Manchester United, acum analiști de televiziune, după prestația echipei în derby-ul cu City

Articol scris de - autor de articole despre Real Madrid, Bundesliga, Premier League și Ligue 1, contributor din 2020 la turneele finale.
7 martie 2022
Manchester City a făcut instrucție cu Manchester United pe Etihad Stadium
Manchester City a făcut instrucție cu Manchester United pe Etihad Stadium

Fostul jucător al lui Manchester United Gary Neville, acum analist de televiziune, a avut o reacție dură față de prestația jucătorilor lui Ralf Rangnick, mai ales în finalul meciului de pe Etihad Stadium, considerând capitularea acestora după golul de 1-3 drept „jenantă”.

„Răspunsul lui Manchester United la golul de 3-1 este jenant. 92% posesie pentru City? Pur și simplu au clacat. Mergeau agale pe teren, nu se poate așa ceva. Nimic de spus, City a jucat incredibil, dar pentru un fan al lui United este jenant. City a jucat strălucitor în repriza a doua, dar United nu a avut deloc intensitate iar în ultimele 20 de minute opoziția a fost de-a dreptul inexistentă. Scorul în sine nu este o problemă, ci reacția după golul de 3-1. Au aruncat prosopul iar în finalul meciului au fost de-a dreptul jenanți”.

De aceeași părere a fost și Roy Keane, și el fost jucător al Diavolilor Roșii. „Cel mai rău lucru după acest meci este că United a capitulat. În orice meci acesta este cel mai rău lucru posibil, iar frumusețea sportului constă tocmai în faptul că nu te poți ascunde. Știm că United jucase bine pe acest stadion în ultimii ani, dar astăzi au ieșit la iveală toate problemele din ultima perioadă. City a jucat foarte bine în repriza a doua, dar sunt mai multe moduri în care poți pierde un meci. Au fost jucători care au renunțat și nici măcar nu au mai aleargat înapoi, ăsta este un lucru pe care eu nu îl înțeleg. Antrenorul va fi criticat pentru tactica sa, însă a fi jucător la Manchester United și a nu alerga înapoi după minge este ceva inacceptabil. Au aruncat prosopul și este rușinos. Este nevoie de caracter și personalitate în astfel de meciuri, iar astăzi nu a fost cazul”.

„Cinci sau șase jucători nici nu ar trebui să mai îmbrace vreodată tricoul lui United”

„Ceea ce am văzut astăzi ilustrează locul în care se află echipa și clubul în general, sunt în urma multor alte echipe”, a mai spus Keane. În general se spun multe lucruri atunci când se schimbă antrenorul, dar trebuie până la urmă să se vadă și mândria ta de jucător. Cinci sau șase jucători nici nu ar trebui să mai îmbrace vreodată tricoul lui United, ce s-a întâmplat azi a fost o mare rușine”.

„City este o echipă fantastică și de-aia este campioană, dar astăzi nici măcar nu a trebuit să fie la cel mai înalt nivel, ci mai are și alte viteze în plus. S-au jucat astăzi, așa cum o făcuseră și pe Old Trafford. A părut un joc între bărbați și copii. Te aștepți ca jucătorii care intră pe parcursul meciului să schimbe ceva, însă acest lucru nu se poate întâmpla dacă pe teren sunt jucători care nu sunt dispuși să facă efort. Wan-Bissaka, Fred, Maguire, Rashford și alții”.

Jamie Redknapp: „Astăzi este o prăpastie între Manchester City și United”

„Este o prăpastie între Manchester City și United”, este de părere și analistul Jamie Redknapp. „City a crescut constant în ultimii 10 ani și se vede că există un plan coerent în transferurile lor. La United lucrurile par ca și cum s-a încropit o echipă, în speranța că poate va merge. Au cheltuit 50 de milioane pe fundașul dreapta Aaron Wan-Bissaka și nu se vede vreo îmbunătățire de când a venit el. La fel și cu fundașul stânga. În centrul apărării nu se poate găsi o pereche care să funcționeze constant, la mijloc nu este suficientă calitate, iar în atac Pogba și Fernandes nu au funcționat. Ca echipă, nu merge. E nevoie de timp și de mediul potrivit, iar astăzi United este la mii de ani distanță. Oricine va veni va avea nevoie de mult timp și de circumstanțe favorabile pentru a face lucrurile să meargă”.

„Ceva dubios cu accidentările lui Ronaldo la Manchester United”

Cristiano Ronaldo nu a fost inclus pe lista pentru acest joc din cauza unei accidentări la șold, însă această explicație nu l-a mulțumit pe Roy Keane care vede ceva necurat în desele probleme medicale acuzate de lusitan în actualul sezon.

„Eu cred că este altceva decât ce se spune despre această problemă la șold. Nu înțeleg. Până acum se spunea despre Ronaldo că este o mașină, că foarte rar se accidentează, iar acum problemele par cam dese. Pentru mine e ceva dubios”, spusese Keane înainte de meci, iar la final a reluat subiectul: „Problema lui Ronaldo m-a pus pe gânduri. Se întâmplă ceva în fundal, și cu clubul, și cu echipa și cu jucătorii”.