Premier League
Luton Town
Luton Town
34
Arsenal
Arsenal
Gabriel Osho 25
Elijah Adebayo 49
Ross Barkley 57
Gabriel Martinelli 20
Gabriel Jesus 45
Kai Havertz 60
Declan Rice 90+7

Luton Town 3-4 Arsenal. Declan Rice, salvator în minutul 90+7 al liderului Premier League

Meciul Luton Town - Arsenal a fost decis de un gol al lui Declan Rice în prelungirile prelungirilor, după ce gazdele reveniseră de două ori și chiar conduseseră cu 3-2.

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
06 decembrie 2023
Declan Rice, eroul Tunarilor în meciul Luton - Arsenal 3-4
Declan Rice, eroul Tunarilor în meciul Luton - Arsenal 3-4
 • Arsenal a trebuit să aștepte până în minutul 90+7 golul victoriei din deplasarea la Luton Town, un rezultat firesc în contextul clasamentului Premier League dar în care șansa a jucat un rol important.
 • Echipa lui Arteta a presat de la scorul de 3-3 dar nu și-a băgat adversara în sperieți și nu a fi fost o surpriză dacă meciul s-ar fi terminat la egalitate, așa cum se întâmplase de exemplu în meciul Luton – Liverpool jucat pe aceeași arenă pe 5 noiembrie.
 • Rezolvarea a venit însă de la o lovitură de cap a lui Declan Rice la ultima fază de atac a Tunarilor, care s-au impus astfel cu 4-3 și vor rămâne pe primul loc și după această etapă indiferent de celelalte rezultate.
 • Deplasarea pe terenul lui Luton nu ar fi fost atât de periculoasă pentru Arsenal dacă nu și-ar fi complicat-o singură. Grație lui Gabriel Martinelli și Gabriel Jesus oamenii lui Arteta au condus cu 1-0 și 2-1, acesta din urmă fiind scorul pauzei , însă două erori ale lui David Raya au ajutat-o pe nou promovată să revină de fiecare dată în joc, ba chiar să și conducă la un moment dat cu 3-2.
 • Avantajul gazdelor a durat însă mai puțin de trei minute, neutralizat de Kai Havertz cu al treilea său gol în ultimele patru meciuri. Era minutul 60 și Arsenal avea mai bine de o jumătate de oră la dispoziție pentru a nu intra în criză de timp, dar apărarea arțăgoasă a celor de la Luton nu a fost dispusă la concesii chiar dacă Tunarii au avut o posesie de aproape 70% și 15 șuturi trimise spre poartă în partea a doua.
 • Golul izbăvitor a venit totuși în minutul 90+7 când Declan Rice și-a învins adversarul direct la o minge aruncată în careu de Odegaard și a reluat cu capul lângă bară, în ciuda încercării disperate a portarului belgian Thomas Kaminski de a salva și acest ultim șut.
 • A fost doar a doua oară în acest sezon când Arsenal primește trei goluri după meciul de EFL Cup pierdut cu West Ham United, însă a 11-a victorie în 14 etape mențin echipa pe prima poziție în clasament înainte de dificila deplasare de sâmbătă pe Villa Park.
Luton Town - Arsenal 3-4, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Luton Town - Arsenal: Unsprezece de start inedit pentru Arsenal în meciul cu numărul 23 al sezonului

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Luton Town - Arsenal 3-4

Luton Town
Șuturi Luton Town
 • Total: 6
 • Pe poartă: 4
33-67
Posesie (%)
 • Luton Town
 • Arsenal
Arsenal
Șuturi Arsenal
 • Total: 23
 • Pe poartă: 9
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
6
23
Șuturi pe poartă
4
9
Șuturi pe lângă poartă
1
5
Șuturi blocate
1
9
Faulturi comise
14
7
Cornere
3
8
Ofsaiduri
1
4
Cartonașe galbene
2
1
Parade portar
5
1
Total pase
296
589
Pase completate
195
500
Acuratețe pase
66%
85%