Champions League
Manchester City
Manchester City
21
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
John Stones 80
Erling Håland 84
Jude Bellingham 56

Manchester City 2-1 Borussia Dortmund. Haaland își răpune fosta echipă cu o execuție spectaculoasă

Manchester City a învins Borussia Dortmund cu 2-1 prin două execuții spectaculoase în ultimele 10 minute ale unui meci în care nu a strălucit din punct de vedere colectiv.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
15 septembrie 2022
Haaland a marcat golul decisiv al meciului Manchester City - Borussia Dortmund 2-1
Haaland a marcat golul decisiv al meciului Manchester City - Borussia Dortmund 2-1

Pare că amânarea meciurilor din Premier League a scos-o din ritm pe City care a fost mult sub standardul său în ceea ce privește jocul colectiv, însă într-un moment de mare dificultate au ieșit la rampă individualitățile care prin execuții demne de Champions League au întors un meci ce părea să meargă spre înfrângere. Un șut fabulos al lui Stones și apoi o reluare pe măsură a lui Haaland din fața porții au ruinat seara lui Dortmund, care impulsionată de Bellingham și Reus controlase în mod admirabil până în minutul 80 jocul de pe Etihad și ar fi meritat măcar un punct pentru modul în care s-a prezentat.

Scorul final (2-1) este un rezultat important pentru City care după două etape este deja cu un picior și jumătate în primăvara Ligii Campionilor, însă Guardiola nu are prea multe motive de sărbătoare. Dependența sa de Haaland a fost răsplătită din plin până acum, însă poate deveni păguboasă daca norvegianul va avea momentele de fragilitate fizică care i-au fragmentat sezoanele precedente. City ar trebui să își regăsească coeziunea colectivă care i-a adus trofee, iar deocamdată pare destul de departe. Probabil că nici Guardiola nu a ajutat când i-a ales pe Grealish și Mahrez drept însoțitori pentru Haaland în atac, însă trebuie să ofere și acestor jucători minute în astfel de meciuri. Rezultatul măcinatului în gol a fost o primă repriză fără șut pe poartă din partea lui City, nu prima din acest sezon pentru campioana Angliei.

Reus ar fi trebuit să deschidă scorul după pauză când a speculat pasul târziu la offside al lui Ake, l-a întors cu un dribling elegant pe fostul coechipier Akanji (titular în premieră la City) și a rămas astfel singur cu Ederson, dar nu a imprimat suficient efect mingii șutate din unghi și a trimis-o la o palmă de poartă. S-a revanșat însă la scurt timp cu un assist pentru Jude Bellingham, iar Dortmund a condus în mod meritat pe Etihad din minutul 56.

Guardiola a reacționat imediat. Mahrez, Gundogan și Grealish au părăsit terenul, iar cu Alvarez, Bernardo Silva și Fodden jocul colectiv a funcționat ceva mai bine. Primul șut pe poartă a întârziat totuși până în minutul 80, dar a adus golul de 1-1: De Bruyne a întors din bandă o minge spre Stones, iar acesta a expediat un șut atât de puternic încât nefericitul portar german Alexander Meyer nici nu a avut timp să reacționeze și să încerce intervenția.

Al doilea șut pe poartă al lui City s-a produs patru minute mai târziu și a adus golul întoarcerii de rezultat. Cancelo a trimis o centrare superbă cu exteriorul în fața porții, iar Haaland a pus și el exteriorul pentru o execuție acrobatică de la nivelul capului cu care a marcat al 13-lea său gol pentru noua echipă. Ocaziile la cele două porți din cele zece minute rămase au adus un plus de spectacol, dar nu au mai schimbat rezultatul.

La final jucătorii lui Dortmund au părăsit terenul cu fruntea sus, o atitudine pozitivă de apreciere a unei prestații excelente chiar dacă au pierdut un meci care le-a fost la îndemână. Unul câte unul l-au îmbrățișat cu căldură pe Haaland, fenomenul care le-a adus în ultimii ani atâtea satisfacții dar care astăzi i-a învins printr-o execuție fabuloasă.

Manchester City - Borussia Dortmund 2-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Manchester City - Borussia Dortmund: Donyell Malen, primele minute pentru Borussia Dortmund după 33 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Manchester City - Borussia Dortmund 2-1

Manchester City
Șuturi Manchester City
 • Total: 12
 • Pe poartă: 3
66-34
Posesie (%)
 • Manchester City
 • Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
Șuturi Borussia Dortmund
 • Total: 5
 • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
12
5
Șuturi pe poartă
3
2
Șuturi pe lângă poartă
2
3
Șuturi blocate
7
0
Faulturi comise
9
7
Cornere
6
2
Ofsaiduri
0
1
Cartonașe galbene
2
3
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
1
1
Total pase
709
365
Pase completate
632
290
Acuratețe pase
89
79

Meciuri precedente între Manchester City și Borussia Dortmund

2020-2021

 • Champions LeagueChampions League
  Marți, 6 apr. 2021
  Man.City
  Manchester City
  2-1
  Borussia Dortmund
  Dortmund
 • Champions LeagueChampions League
  Miercuri, 14 apr. 2021
  Dortmund
  Borussia Dortmund
  1-2
  Manchester City
  Man.City