Premier League
Newcastle United
Newcastle United
41
Chelsea
Chelsea
Alexander Isak 13
Jamaal Lascelles 60
Joelinton 61
Anthony Gordon 83
Raheem Sterling 23

Newcastle 4-1 Chelsea. Opt goluri încasate de londonezi în ultimele două meciuri de Premier League

Absențele nu s-au văzut la Newcastle, care a câștigat în fața lui Chelsea cu 4-1 și s-a apropiat la doar 3 puncte de top 4 în Premier League.

Rezumat realizat de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
25 noiembrie 2023
Alexander Isak, marcator în meciul Newcastle - Chelsea 4-1
Alexander Isak, marcator în meciul Newcastle - Chelsea 4-1
 • Chelsea căpătase încredere după 4-1 cu Tottenham și 4-4 cu Manchester City, însă seria rezultatelor pozitive ale londonezilor a fost stopată în mod brutal la Newcastle de către o echipă a gazdelor în care au revenit Alexander Isak și Bruno Guimaraes dar care rămâne lovită de numeroase indisponibilități cauzate de probleme medicale și obligată să aducă trei portari și mai mulți juniori pentru a încropi o bancă de rezerve.
 • Chelsea nu a reușit să profite de lunga lipsă de indisponibilități ale lui Newcastle așa cum o făcuse Bournemouth înainte de pauza FIFA, iar gazdele s-au impus cu 4-1, un rezultat perfect înaintea unei deplasări infernale la Paris unde au nevoie de victorie pentru a-și păstra șanse de calificare în primăvara Champions League.
 • Revenit în unsprezecele de start după o absență de cinci meciuri, Alexander Isak a deschis scorul în minutul 13 din pasa lui Lewis Miley, care la 17 ani și 208 zile a devenit cel mai tânăr din istoria lui Newcastle care oferă un assist în Premier League și cel mai tânăr la nivelul întregului campionat după Jonathon Leko, care reușise acest lucru pentru West Bromwich Albion într-un meci cu Stoke City în 2016 pe când avea 17 ani și 153 de zile.
 • La cabine s-a intrat totuși la egalitate după ce Raheem Sterling a transformat cu un șut impecabil o lovitură liberă, iar până la pauză ambele echipe au ratat ocazii mari prin Joelinton, respectiv Conor Gallagher. Golul lui Sterling a fost primul încasat pe teren propriu de Newcastle în campionat din luna august, de la înfrângerea 1-2 cu Liverpool.
 • Newcastle a preluat conducerea meciului în repriza secundă și a marcat la capătul primului sfert de oră prin Lascelles, iar la faza următoare Thiago Silva a făcut o preluare greșită în fața propriului careu și i-a oferit mingea lui Joelinton, care a finalizat simplu pentru 3-1.
 • Chelsea a mai încasat o lovitură dură după ce Reece James a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 73, iar în superioritate numerică Newcastle a mai punctat o dată prin Gordon, stabilind la 4-1 scorul final al meciului.
 • Este prima oară când Chelsea încasează câte patru goluri în meciuri consecutive de Premier League, iar în urma acestui rezultat gruparea londoneză rămâne pe locul 10 dar poate coborî în jumătatea inferioară a clasamentului în funcție de celelalte rezultate ale etapei.
Newcastle United - Chelsea 4-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Newcastle United - Chelsea: Alex Murphy, Amadou Diallo, Michael Ndiweni, debut stagional la Newcastle United

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Newcastle United - Chelsea 4-1

Newcastle United
Șuturi Newcastle United
 • Total: 14
 • Pe poartă: 5
54-46
Posesie (%)
 • Newcastle United
 • Chelsea
Chelsea
Șuturi Chelsea
 • Total: 7
 • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
14
7
Șuturi pe poartă
5
4
Șuturi pe lângă poartă
4
3
Faulturi comise
13
19
Cornere
4
2
Cartonașe galbene
4
6
Parade portar
3
1
Total pase
482
423
Pase completate
416
356
Acuratețe pase
86%
84%