Supercupa Spaniei
Real Madrid
Real Madrid
53
Atletico Madrid
Atletico Madrid
Antonio Rüdiger 20
Ferland Mendy 29
Dani Carvajal 85
Joselu 116
Brahim Díaz 120+2
Mario Hermoso 6
Antoine Griezmann 37
Antonio Rüdiger 78 (a)

Real Madrid 5-3 Atletico Madrid. Două autogoluri într-o semifinală nebună a Supercupei Spaniei, decisă în prelungiri

Momentele cheie ale meciului Real Madrid - Atletico Madrid, scor 5-3, prima semifinală a Supercupei Spaniei 2024 din Arabia Saudită.

Rezumat realizat de - fan al echipei Real Madrid, dar cu o afinitate crescândă pentru Bayern după o perioadă din viață petrecută la Munchen.
11 ianuarie 2024
Real Madrid - Atletico Madrid 5-3 în semifinalele Supercupei Spaniei 2024 (sursă foto: realmadrid.com)
Real Madrid - Atletico Madrid 5-3 în semifinalele Supercupei Spaniei 2024 (sursă foto: realmadrid.com)
 • Un autogol al lui Stefan Savic și o reușită a lui Brahim Diaz de la centrul terenului în timpul suplimentar au consfințit victoria în prelungiri a lui Real Madrid în fața lui Atletico Madrid în prima semifinală a Supercupei Spaniei disputată la Riyad, la capătul unui meci electrizand cu întoarceri de rezultat în care ambele echipe au luptat exemplar până la final.
 • Atletico, singura echipă care a învins-o pe Real Madrid în prima jumătate a sezonului, a început și acest meci în avantaj grație unei reușite cu capul a fundașului central Mario Hermoso în minutul 6 după un corner din partea dreaptă, dar Realul a egalat într-un mod asemănător prin Antonio Rudiger în minutul 20.
 • Mult mai activă la construcție, Real Madrid a trecut în avantaj înainte de epuizarea primei jumătăți de oră la reușita lui Ferland Mendy care a deviat o centrare a lui Carvajal, însă avantajul a fost neutralizat de o acțiune personală a lui Antoine Griezmann care a finalizat din marginea careului cu un șut în dreapta lui Kepa și a devenit astfel cel mai bun marcator din istoria lui Atletico Madrid (147 de goluri), depășindu-l pe legendarul Luis Aragones. Jan Oblak cu o intervenție senzațională în fața lui Rodrygo a menținut tabela la 2-2 la intrarea la cabine.
 • Oblak a mai avut o paradă decisivă în repriza a doua în fața lui Dani Carvajal, iar Atletico a revenit în avantaj în minutul 78 după o desincronizare în apărarea Realului, la o minge respinsă nelijent de Kepa în coechipierul Rudiger din care a intrat în poartă. Realul a mai egalat însă o dată în minutul 85 prin Carvajal, care a încheiat cu un șut puternic o acțiune prelungită de atac în care Oblak se opusese în două rânduri prin intervenții spectaculoase la ocaziile lui Vinicius și Jude Bellingham.
 • În prelungiri ambele echipe au fost mai precaute iar meciul părea să meagă spre loviturile de deparjare, însă Realul a marcat cu șansă în minutul 116 când o minge a lui Joselu l-a lovit pe Savid și nu a putut fi respinsă de Oblak.
 • Atletico s-a aruncat în atac în căutarea golului egalizator, iar cu Oblak în jumătatea adversă la o fază fixă Realul a mai punctat o dată în minutul 120+2 prin Brahim Diaz, care a accelerat mai rapid decât goalkeeperul advers la o minge lungă și a trimis-o prin apropierea centrului terenului în poarta goală. Acesta a fost singurul șut pe poartă expediat de cele două echipe în prelungiri.
 • Atletico Madrid va avea ocazia revanșei peste doar o săptămână, când are de jucat din nou cu Real Madrid, de această dată pe teren propriu, în Cupa Spaniei. Până atunci Real Madrid joacă finala supercupei duminică seară, cu învingătoarea din cea de-a doua semifinală, Barcelona – Osasuna.
Real Madrid - Atletico Madrid 5-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Real Madrid - Atletico Madrid: Ferland Mendy, primele minute pentru Real Madrid după 24 de zile

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Real Madrid - Atletico Madrid 5-3

Real Madrid
Șuturi Real Madrid
 • Total: 22
 • Pe poartă: 11
56-44
Posesie (%)
 • Real Madrid
 • Atletico Madrid
Atletico Madrid
Șuturi Atletico Madrid
 • Total: 11
 • Pe poartă: 6
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
22
11
Șuturi pe poartă
11
6
Șuturi pe lângă poartă
4
4
Șuturi blocate
7
1
Faulturi comise
10
19
Cornere
11
4
Ofsaiduri
1
2
Parade portar
4
5
Total pase
911
702
Pase completate
829
622
Acuratețe pase
91%
89%