Sarri, demis de Juventus. Andrea Pirlo, noul antrenor al Bătrânei Doamne

Principalele știri ale zilei

Sarri, demis de Juventus. Andrea Pirlo, noul antrenor al Bătrânei Doamne

Eliminarea din Champions League în urma dublei cu Olympique Lyon i-a fost fatală lui Maurizio Sarri, care a fost demis de Juventus și înlocuit cu Andrea Pirlo pe banca tehnică. 

Graba cu care Bătrâna Doamnă l-a numit pe Pirlo antrenor al primei echipe a luat cu surprindere lumea fotbalului. Scoasă din Champions League, Juventus are șase săptămâni până la următorul meci oficial, în prima etapă a noului de sezon de Serie A ce este programată pentru weekendul 19-20 septembrie. Nume precum Massimiliano Allegri, Mauricio Pochettino, Antonio Conte (actualul antrenor al lui Inter) sau Simone Inzaghi au fost vehiculate chiar dinaintea demiterii lui Sarri, însă Juventus a ales să îi încredințeze banca tehnică lui Pirlo, pe care îl numise pe 30 iunie la echipa U-23 a clubului și care se află la prima experiență ca antrenor.

Însuși Pirlo declarase în acel moment că intenționează să urmeze același drum ca și Pep Guardiola sau Zinedine Zidane, care au condus echipele secunde de la Barcelona și Real Madrid înainte să facă pasul spre echipa mare. "Experiența se câștigă, iar calea pe care pornesc este cea mai potrivită pentru mine", spusese proaspătul tehnician în urmă cu doar o săptămână".

Andre Pirlo a urmat cursurile prestigioasei școli de antrenori de la Coverciano și drept urmare are dreptul să stea pe banca tehnică, însă nu deține încă licența de antrenor, pentru care urmează să susțină o teză în luna octombrie.

Pirlo a jucat 164 de meciuri în tricoul lui Juventus între 2011 și 2015 și a câștigat patru titluri de campion al Italiei, după ce petrecuse cea mai mare parte a carierei la AC Milan cu care își trecuse în palmares alte două titluri și de două Champions League. S-a retras în 2017, după două sezoane petrecute la New York City FC.