Dani Olmo: “Plecarea de la Barcelona a fost decizia corectă”

Principalele știri ale zilei

Dani Olmo: "Plecarea de la Barcelona a fost decizia corectă"

Dani Olmo a plecat de la FC Barcelona la vârsta de 17 ani înainte să apuce să joace vreun minut la echipa mare, dar crede că a fost o decizie corectă pentru dezvoltarea sa ca jucător, după cum a declarat el însuși într-un interviu acordat cotidianului AS. Internaționalul spaniol de tineret a jucat la Dinamo Zagreb, iar din acest an s-a transferat la RB Leipzig unde a devenit deja jucător de bază.

Când am plecat la Zagreb, ideea era să ajung unde sunt astăzi. A fost o decizie bună. Acum muncesc mai mult ca niciodată. În perioada de izolare m-am axat pe antrenamente inviduale. Am improvizat acasă un mic spațiu de pregătire fizică pentru a nu ieși din ritm. Este important să joci într-un campionat atât de puternic precum Bundesliga și nu îți permiți să rămâi în urmă.

RB Leipzig ocupă locul 3 în clasamentul din Bundesliga și este calificată în sferturile de finală ale UEFA Champions League, iar un rol esențial în succesul de care se bucură echipa saxonă îl are antrenorul Julian Nagelsmann prin metodele sale revoluționare de abordare a jocului. Întrebat despre acest lucru, Dani Olmo a răspuns:

Da, facem schimbări de la un meci la altul. Într-o etapă putem juca cu trei fundași, iar în următoarea cu patru. Pentru noi nu este o problemă fiindcă avem în lot mulți jucători polivalenți, ca și mine de altfel. Pe mine m-a folosit mijlocaș dreapta, mijlocaș la închidere, coordonator de joc sau atacant. Cred că este un plus să dispui de astfel de jucători și să ai un antrenor căruia îi place să varieze. Schimbă sistemul de joc în funcție de adversar, iar cu mulți jucători polivalenți în lot ne adaptăm ușor oricărei variații. Personal mă simt cel mai comod pe postul de coordonator, în spatele vârfului.