Dele Alli, suspendat pentru meciul lui Tottenham cu Manchester United

Principalele știri ale zilei

Trei săptămâni de pauză pentru Thiago Alcantara după o intervenție chirurgicală

Thiago Alcantara a fost supus unei intervenții chirurgicale la coapsă care îl va ține departe de gazon timp de trei săptămâni. Internaționalul spaniol va pierde ultimele etape din Bundesliga, însă ar putea fi refăcut pentru finala Cupei Germaniei pe care Bayern Munchen o va juca pe 4 iulie contra lui Bayer Leverkusen și pentru fazele finale ale UEFA Champions League.


Bild: meciurile retur din optimile Champions League se vor juca la Lisabona

Cotidianul german Bild anunță că orașul Lisabona va găzdui toate meciurile rămase din actualul sezon de Champions League, inclusiv cele patru partide retur contând pentru optimile de finală amânate din cauza pandemiei de coronavirus, Manchester City - Real Madrid (în tur 2-1), Barcelona - Napoli (1-1), Bayern - Chelsea (3-0) și Juventus - Lyon (0-1). Decizia finală este așteptată după ședința Comitetului Executiv al UEFA care va avea loc săptămâna viitoare, când va fi anunțat și formatul definitiv al fazelor finale ale competiției. Varianta vehiculată este un Final Eight cu dueluri în manșă unică în sferturi și semifinale, însă acest lucru ar crea un conflict cu televiziunile care au cumpărat drepturile de difuzare, care ar primi cu șase meciuri mai puțin față de formatul agreat.


Dele Alli, suspendat pentru meciul lui Tottenham cu Manchester United

Dele Alli a primit o etapă de suspendare în urma unui comentariu făcut în luna februarie pe o rețea de socializare și va rata primul meci al lui Tottenham la reluarea campionatului după pandemie, duelul de pe teren propriu cu Manchester United programat vinerea viitoare. Jucătorul de 24 de ani a fost găsit vinovat de încălcarea unui punct din regulamentul Federației Engleze, după ce a ironizat în luna februarie pe Snapchat o persoană de origine asiatică și a acuzat-o, în glumă, de a fi responsabilă pentru izbucnirea epidemiei de coronavirus.

"Ca răspuns la suspendarea primită, aș vrea să îmi cer scuze pentru orice ofensă adusă prin faptele mele. A fost o glumă proastă despre acest virus care între timp a afectat atât de dramatic omenirea. Sunt recunoscător Federației pentru că în decizia sa a confirmat că gestul meu nu a avut conotații rasiste, fiindcă detest orice formă de rasism. Trebuie să fim cu toții responsabili de cuvintele pe care le folosim și de acțiunile pe care le întreprindem", a declarat fotbalistul.