Decizie favorabilă la TAS: Manchester City poate juca în Champions League 2020-2021

Principalele știri ale zilei

Decizie favorabilă la TAS: Manchester City poate juca în Champions League 2020-2021

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis revocarea sancțiunii dictate de UEFA contra clubului Manchester City prin care interzicea fostei campioane a Angliei participarea în cupele europene în următoarele două sezoane și o amendă de 30 de milioane de euro. În urma deciziei TAS, City va putea participa în următoarea ediție a Ligii Campionilor, unde este virtual calificată după ce și-a asigurat locul 2 în clasamentul Premier League, însă va trebui totuși să plăteasca o amendă de 10 milioane de euro către forul european.

Dincolo de impactul economic, eventuala lipsă din Europa ar fi reprezentat pentru echipa condusă de Pep Guardiola un dezastru pe plan sportiv, mai mulți jucători importanți din lot în frunte cu starul Kevin de Bruyne lăsând să se înțeleagă că și-ar fi putut căuta viitorul în altă parte în cazul unei decizii defavorabile. Din acest moment, City își poate relua fără griji activitatea pe piața transferurilor în încercarea de a-și întări lotul.

Cu Liverpool deja campioană și Manchester City sigură de locul 2, decizia TAS va aprinde și mai mult lupta pentru locurile 3-4 în Premier League, care asigură prezența în grupele Ligii Campionilor 2020-2021. Cu trei etape rămase până la finalul sezonului, inclusiv ocupanta locului 8 în clasament, Tottenham, are șanse teoretice să prindă top 4, iar între locurile 3 (Chelsea) și 5 (Manchester United) sunt doar 2 puncte, în condițiile în care United are de jucat și un meci în plus.