Arminia Bielefeld, promovată în Bundesliga pentru sezonul 2020-2021

Principalele știri ale zilei

Arminia Bielefeld, prima promovată în Bundesliga pentru sezonul 2020-2021

Arminia Bielefeld a obținut matematic promovarea în Bundesliga, după ce ocupanta locului 2 Hamburger SV nu a reușit decât un 1-1 pe teren propriu cu Osnabruck și a rămas la 7 puncte de lider cu două meciuri rămase de disputat din acest sezon.

Înființată în 1905, Arminia Bielefeld a petrecut 17 ani din istoria sa în prima ligă germană, unde a jucat ultima oară în stagiunea 2008-2009. Au urmat ani de instabilitate pe banca tehnică și probleme financiare care au dus echipa în liga a treia, de unde a bifat însă o prezență în semifinalele cupei Germaniei în sezonul 2014-2015, cu victorii la echipele de prima ligă Hertha Berlin, Werder Bremen și Borussia Monchengladbach.

O situație interesantă s-a petrecut în 2018, când Arminia Bielefeld a fost obligată de creditori să își vândă stadionul, Bielefelder Alm, o arenă renovată la finele anilor 90 la standarde moderne, cu tribune acoperite cu o suprafață de sticlă cu inserții fotovoltaice ce produc electricitatea necesară desfășurării activității clubului. În ciuda acestei vânzări, echipa și-a păstrat nu doar dreptul de folosire a arenei, dar și încasările generate din vânzarea biletelor.

Arminia Bielefeld este pregătită din decembrie 2018 de Uwe Neuhaus, care a mai antrenat la Union Berlin și Dynamo Dresda dar care nu a avut până acum vreo experință la nivelul primei ligi.