Robert Lewandowski, la o bornă statistică atinsă în mileniul 3 doar de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Principalele știri ale zilei

Robert Lewandowski, la o bornă statistică atinsă în mileniul 3 doar de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Robert Lewandowski a deschis scorul în meciul câștigat cu 2-0 de Bayern pe terenul lui Union Berlin și a pătruns în topul select al jucătorilor cu cel puțin 40 de goluri marcate în cinci sezoane consecutive, lucru reușit în secolul 21 doar de Messi și Cristiano Ronaldo. Atacantul polonez conduce clasamentul golgheterilor în Bundesliga cu 26 de goluri (cu cinci mai multe decât Timo Werner) și a mai marcat de 11 ori în Champions League și de 3 ori în Cupa Germaniei.


Opt jucători accidentați în cele cinci meciuri programate în prima zi la reluarea Bundesligii

Condițiile speciale de antrenament din ultimele săptămâni au făcut ca starea fizică a jucătorilor să fie una din marile necunoscute la reluarea sezonului de Bundesliga, iar problemele de ordin medical nu au lipsit, nu mai puțin de opt fotbaliști fiind afectați.

Primul caz a fost tânărul de 17 ani Giovanni Reyna, care nu a putut lua startul pentru Borussia Dortmund deși fusese anunțat în unsprezecele de start pentru jocul cu Schalke. În aceeași partidă Jean-Clair Tobido a rezistat doar până la pauză, iar Thorgan Hazard a fost schimbat în minutul 79 după ce a acuzat dureri la genunchi.

Sebastian Rudy și Ihlas Bebou (ambii Hoffenheim), Per Skjelbred (Hertha), Klaus Gjasula (Paderborn) și Marcus Thuram (Monchengladbach) sunt ceilalți jucători care au părăsit prematur terenul din cauza problemelor medicale.