Federația italiană propune guvernului un nou protocol medical în vederea reluării sezonului de Serie A

Principalele știri ale zilei

Federația italiană propune guvernului un nou protocol medical în vederea reluării sezonului de Serie A

Federația Italiană de Fotbal a trimis Ministerului Sportului spre aprobare un nou protocol medical care ar permite reluarea antrenamentelor în regim normal ale fotbaliștilor și, în cele din urmă, reluarea campionatului pe data de 13 iunie.

Serie A, Asociația jucătorilor din Italia și Asociația medicilor sportivi au respins la unison protocolul aprobat miercurea trecută de guvernul de la Roma, care presupunea carantinarea pentru 15 zile a întregului lot de jucători în cazul apariției unui singur caz de coronavirus. Germania a decis să izoleze doar cazurile individuale, iar acesta pare modelul pe care îl vor urma și Spania și Anglia în vederea reluării campionatelor.

Noul document transmis Ministerului Sportului prevede, printre altele, posibilitatea ca jucătorii să se poată întoarce acasă după antrenamente în cazul în care folosesc un mijloc propriu de transport, mănuși și mască. O altă propunere este ca, în cazul apariției unui caz de coronavirus, doar jucătorul în cauză să intre în izolare individuală, în timp ce restul lotului ar urma să rămână în carantină la baza de antrenament sau la hotelul în care este cazată echipa. Astfel, jucătorii suspecți de infectare ar rămâne izolați de familii dar ar putea să continue antrenamentele colective, urmând să fie supuși unor testări moleculare RT-PCR la fiecare 48 de ore și unor testări ale sângelui la fiecare 10 zile.

Răspunsul guvernului la actualele propuneri ale Federației Italiene este așteptat în câteva zile. Până atunci echipele din Serie A pot reveni de astăzi la antrenamente, însă în grupuri restrânse și doar cu respectarea unor norme stricte de distanțare socială. Data reînceperii Serie A a fost stabilită de cluburi pentru 13 iunie, însă încă nu există acceptul autorităților pentru reluarea meciurilor.