Turneu amical organizat de Bayern, Real Madrid și Inter în 2021 în scopuri caritabile

Principalele știri ale zilei

Turneu amical organizat de Bayern, Real Madrid și Inter în 2021 în scopuri caritabile

FC Bayern, Real Madrid și Internazionale Milano vor organiza în 2021 un turneu amical caritabil sub titulatura "Fotbal pentru eroi", cu scopul de a-și arăta "aprecierea, respectul și gratitudinea" către personalul medical care a luptat cu pandemia de coronavirus. Madridul va găzdui meciul dintre Real și Inter, la Milano se va juca Inter - Bayern, iar la Munchen se vor înfrunta Bayern și Real Madrid într-o partidă la care gruparea bavareză va invita 5.000 de medici, asistenți și personal auxiliar din spitalele implicate în lupta cu Covid-19. Toate încasările acestui turneu vor merge către sistemele medicale din Spania și Italia.

Pandemia de coronavirus a lovit dur Europa. De-a lungul  confruntărilor din Champions League am stabilit bune relații cu multe cluburi și am legat prietenii durabile cu unele dintre ele. În ciuda tuturor suferințelor și problemelor, noi, în Germania, am fost norocoși că sistemul nostru medical s-a dovedit puternic în această criză, însă am văzut imagini înfricoșătoare din Italia și Spania, două din țările cel mai greu încercate în Europa de această pandemie. Noi, germanii, avem o relație specială cu aceste țări, a declarat CEO-ul lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge.


Manșă unică în sferturi și Final Four, soluția pentru finalizarea Ligii Campionilor în august

Grupul de lucru format de UEFA, Asociația Europeană a Cluburilor și reprezentanții ligilor europene ia în calcul ca soluție optimă disputarea meciurilor eliminatorii din Champions League în manșă unică, odată finalizate meciurile restante din optimile de finală. Ședința executivă a forului european care ar fi trebuit să se desfășoare pe 27 mai a fost amânată pentru 17 iunie, când este foarte probabil să se propună ca duelurile din sferturile de finală să se dispute într-un singur meci, iar cele patru echipe calificate să dispute un final four la Istanbul.

La data suspendării Ligii Campionilor din cauza pandemiei de coronavirus obținuseră calificarea în sferturile de finală Atalanta, Atletico Madrid, Leipzig și PSG și rămăseseră de diputat meciurile retur ale duelurilor Barcelona - Napoli (în tur 1-1), Manchester City - Real Madrid (2-1), Bayern - Chelsea (3-0) și Juventus - Lyon (0-1).


La Liga, obligată să se reia pe 12 iunie pentru a nu suporta mari pierderi financiare

Cotidianul AS, citându-l pe președintele Ligii Spaniole de Fotbal Javier Tebas, subliniază necesitatea reluării meciurilor din La Liga pe data de 12 iunie, motivând că aceea este data la care se împlinesc 90 de zile de la declararea stării de alarmă și totodată data la care televiziunile care transmit meciurile din prima divizie (aproximativ 100 în întreaga lume) pot uza de clauzele contractuale pentru a solicita daune financiare.

Conform unor date oferite de ligă, cluburile vor înregistra pierderi însumate de 350 de milioane de euro din cauza disputării jocurilor fără spectatori, însă suma s-ar putea ridica până la 1 miliard de euro în situația în care campionatul nu va fi reluat.