Mauricio Pochettino, noul antrenor al lui Paris Saint-Germain

Principalele știri ale zilei

Sead Kolašinac, împrumutat de Arsenal la Schalke până la finalul sezonului

Arsenal a anunțat despărțirea temporară de fundașul Sead Kolašinac, care va evolua până la vară sub formă de împrumut la fosta sa echipă, Schalke 04, ocupanta ultimului loc în Bundesliga. Conform cotidianului german Bild, jucătorul va renunța la mai mult de jumătate din salariu pentru a avea șansa de a juca cu regularitate, Schalke urmând să îi plătească pentru jumătate de sezon 2 milioane de euro din cele 9 câte prevede contractul său anual cu clubul londonez. Bild mai menționează că gruparea germană nu are opțiune de cumpărare.

"Sead trebuie să joace meci de meci și de aceea am decis împreună că o jumătatea de an în Germania este cea mai bună opțiune pentru el în acest moment. Îl vom urmări în mod constant și îi dorim mult succes în ultima parte a sezonului", a declarat directorul sportiv al lui Arsenal, Edu.

Sead Kolašinac a evoluat în 113 meciuri pentru Arsenal și a fost inclus în echipa sezonului 2018-2019 în Europa League, când gruparea londoneză a ajuns până în finală.


Mauricio Pochettino, noul antrenor al lui Paris Saint-Germain

Mauricio Pochettino a semnat cu Paris Saint-Germain, club la care a evoluat ca jucător între 2001 și 2003, un contract până în iunie 2022, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

După cum se știe, acest club are un loc aparte în sufletul meu. Am amintiri minunate, mai ales legate de atmosfera unică de pe Parc des Princes. Azi revin la acest club cu multă ambiție și modestie și sunt nerăbdător să lucrez alături de unii dintre cei mai buni jucători din lume. Echipa are un potențial fantastic, iar eu și stafful vom face tot posibilul să o facem să performeze în toate competițiile. Vom face tot posibilul să insuflăm acestei echipe spiritul ofensiv și combativ pe care fanii parizieni l-au iubit întotdeauna.

Pochettino îi ia locul pe banca lui PSG lui Thomas Tuchel, demis la finalul anului după un conflict cu directorul sportiv Leonardo pe tema transferurilor la doar patru luni după ce dusese echipa în prima finală de Champions League


Trei luni de absență pentru Philippe Coutinho

Philippe Coutinho a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a-i fi recompus meniscul extern de la genunchiul stâng și va lipsi de pe gazon cel puțin până la începutul lunii aprilie. Chiar și așa, recuperarea va fi mai rapidă decât se credea inițial, în condițiile în care ruptura nu a fost totală ci s-a putut recupera o parte din meniscul original.

Pentru Coutinho este a doua accidentare a sezonului, după ce a lipsit deja o lună ca urmare a unei leziuni a mușchilor ischiogambieri. Brazilianul are 90 de meciuri în tricoul Barcelonei, iar aceste problemele medicale l-ar putea împiedica să atingă cifra 100 înainte de finalul sezonului, pentru care catalanii ar trebui să plătească o sumă adițională de 20 de milioane de euro lui Liverpool.