Leroy Sané a refuzat prelungirea contractului cu Manchester City

Principalele știri ale zilei

Leroy Sané a refuzat prelungirea contractului cu Manchester City

În cadrul unei conferințe de presă virtuale, Pep Guardiola a confirmat faptul că atacantul Leroy Sane a refuzat prelungirea contractului cu Manchester City, scadent peste un an, și că ar putea fi cedat chiar în această vară în cazul în care va apărea o ofertă satisfăcătoare.

Dacă la finalul acestui sezon vom ajunge la un acord, va pleca. Dacă nu, va pleca vara viitoare. Clubul i-a oferit prelungirea de două sau de trei ori, dar a refuzat. Când facem o ofertă este pentru că ne dorim un jucător. Am încercat și înainte și după accidendare, însă el are planuri. Este un băiat incredibil, îmi place mult, dar el a decis că dorește să urmeze un alt drum în carieră.

Leroy Sane a jucat doar 13 minute în acest sezon pentru Manchester City, în chiar primul meci stagional contra lui Liverpool în Community Shield, în care s-a accidentat grav la ligamentele încrucișate de la genunchiul drept. A revenit pe banca de rezerve în primul meci al lui City la reluarea campionatului după pandemia de coronavirus, 3-0 cu Arsenal, dar nu a fost folosit.


Neymar, obligat de instanță să returneze Barcelonei 6,7 milioane euro

Un tribunal din Barcelona l-a condamnat pe Neymar la plata sumei de 6,7 milioane de euro către FC Barcelona în procesul în care cele două părți se judecă de mai mult timp în privința bonusului financiar primit de jucătorul brazilian la prelungirea contractului cu gruparea blaugrana în 2016. Totodată, instanța a respins cererea lui Neymar, care pretinde fostului său club 43,6 milioane de euro în același litigiu. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În pledoaria prezentată tribunalului și care i-a adus câștig de cauză, clubul FC Barcelona a motivat că a semnat cu Neymar două contracte de prelungire a înțelegerii originale, scadente în 2018, unul până în 2021 și încă unul până în 2022. În urma acestor acte, lui Neymar i-a fost plătită o primă tranșă în valoare de 20,75 milioane de euro și ar fi trebuit să i se mai achite încă 43,65 milioane, ceea e entitatea catalală a refuzat să facă după transferul brazilianului în Franța, considerând că acei bani erau un bonus de loialitate ce nu mai avea suport.

Dacă decizia instanței va fi menținută și după probabilul apel, Barcelona se va bucura nu doar de o victorie de imagine, dar mai ales de un aport important în registrul contabil.


Karim Benzema, al cincilea în topul golgheterilor lui Real Madrid

După dubla reușită în meciul cu Valencia (scor 3-0), Karim Benzema a ajuns la un total de 243 de goluri pentru Real Madrid și a urcat pe locul 5 în topul golgheterilor all-time ai acestei echipe, devansându-l pe legendarul Ferenc Puskas.

Următoarea țintă a lui Benzema în acest top este Carlos Santillana, care ocupă locul 4 cu 290 de goluri. Marcatorul celor mai multe goluri în tricoul lui Real Madrid este Cristiano Ronaldo (450), urmat de Raul (323) și Alfredo di Stefano (308).