Manuel Neuer a semnat prelungirea contractului cu Bayern Munchen până în 2023

Principalele știri ale zilei

Jucătorul din lotul lui Watford depistat pozitiv la testul Covid-19 este Adrian Mariappa

Adrian Mariappa a dezvăluit că el este jucătorul din lotul lui Watford depistat pozitiv la testul de coronavirus, club care are și doi membri ai staff-ului tehnic infectați cu Covid-19. Mariappa a declarat pentru The Telegraph că este asimptomatic și că nu s-a abătut de la normele impuse de autorități.

De când am primit rezultatul testului îmi bat capul să încerc să înțeleg cum m-am putut infecta. Este o mare surpriză fiindcă nu am părăsit casa decât pentru câteva exerciții fizice sau pentru câteva plimbări cu copiii. Stilul meu de viață este foarte liniștit, fără petreceri sau ieșiri, deci chiar nu înțeleg cum am putut lua virusul. Ca mai toți oamenii am apelat la servicii de livrare rapidă pentru mâncare sau alte lucruri, iar partenera mea a mers de câteva ori la supermarket.


Manuel Neuer a semnat prelungirea contractului cu Bayern Munchen până în 2023

Manuel Neuer a semnat prelungirea cu doi ani a contractului cu Bayern Munchen, echipă de care este legat acum până în 2023. Știrea este oarecum surprinzătoare, în condițiile în care Bayern l-a transferat deja pentru sezonul următor pe tânărul portar Alexander Nubel de la Schalke 04, iar presa a speculat intens posibilitatea transferului lui Neuer în această vară la Chelsea ca înlocuitor al lui Kepa Arrizabalaga, care nu are o relație bună cu antrenorul Frank Lampard. Pare însă că Neuer își va încheia cariera pe Allianz Arena, având în vedere că la expirarea noului contract cu gruparea bavareză va avea 37 de ani.


Troy Deeney refuză să revină la antrenamente, iar clubul Watford confirmă că are trei cazuri de coronavirus

Premier League a permis echipelor să reînceapă pregătirea în condiții speciale de siguranță sanitară, însă căpitanul lui Watford, Troy Deeney, a refuzat în mod public să revină la antrenamente. La scurt timp după anunțul său, clubul Watford a confirmat că în cadrul său se înregistrează trei dintre cele șase cazuri de Covid detectate în urma primului val de teste efectuate la echipele de Premier League, fiind vorba de un jucător și doi membri ai staff-ului tehnic.

Troy Deeney, care în calitate de căpitan a participat recent la o teleconferință organizată de ligă în scopul de a pregăti un protocol pentru reînceperea competiției, și-a motivat astfel refuzul de a se antrena alături de colegi:

În cadrul acelei întâlniri am pus întrebări foarte simple. Pentru jucătorii de culoare, cei asiatici sau cei aparținând grupurilor etnice eterogene este de patru ori mai probabil să ia acest virus și de două ori mai probabil ca boala să dureze mai mult. Se fac screeninguri adiționale? Se fac teste cardiace pentru a vedea dacă cineva are o problemă? Eu cred că aceste lucruri trebuie lămurite. Nu pot merge la frizer până la mijlocul lui iulie dar pot să sar la cap într-un careu cu 19 oameni? Nu înțeleg. Nimeni nu poate să răspundă la aceste lucruri, nu fiindcă nu vor, ci fiindcă nu există un răspuns clar. Iar părerea mea este că, dacă nu există răspunsuri, de ce m-aș supune riscurilor?


Șase cazuri pozitive în Premier League, depistate după un prim val de 768 de teste Covid

Premier League a început testarea în masă a jucătorilor și membrilor staff-urilor tehnice al echipelor din prima divizie, iar primul val de teste a depistat șase cazuri pozitive la trei cluburi, printre care antrenorul second al celor de la Burnley, Ian Woan. În această primă fază au fost efectuate 748 de teste, iar bilanțul complet al tuturor jucătorilor va fi prezentat sâmbătă.

Ca urmare al unei prime faze de relaxare a restricțiilor în Marea Britanie, echipelor din Premier League li se permite să revină începând de astăzi la antrenamente în condiții specifice, în grupuri de maxim cinci jucători care se pot pregăti timp de 75 de minute respectând normele de distanțare socială.

Premier League va susține marțea viitoare o conferință în care va prezenta protocolul pentru următoarele faze de antrenament, însă în acest moment pare puțin probabilă reluarea campionatului la data dorită de 12 iunie.


Chelsea prelungește pentru încă un sezon contractul portarului de 38 de ani Willy Caballero

Clubul Chelsea Londra a activat clauza prin care avea dreptul de a prelungi cu 12 luni contractul portarului Willy Caballero, așa cum făcuse la finalul lunii aprilie și în cazul atacantului Olivier Giroud. Caballero, în vârstă de 38 de ani, este o figură importantă în vestiarul The Blues, club pentru care a jucat nouă meciuri în actualul sezon pe fondul neînțelegerilor dintre antrenorul Frank Lampard și portarul titular Kepa Arrizabalaga.

Brazilianul Willian (31 de ani) și spaniolul Pedro (32) sunt ceilalți doi jucători ale căror contracte cu Chelsea se încheie pe 31 iunie, însă presa engleză scrie că gruparea de pe Stamford Bridge își dorește ca ambii să mai continue încă un sezon.