Aritz Aduriz și-a anunțat retragerea din fotbal!

Principalele știri ale zilei

O legendă își ia la revedere: la 39 de ani, Aritz Aduriz și-a anunțat retragerea din fotbal

La 39 de ani, Aritz Aduriz și-a anunțat miercuri după-amiază retragerea din fotbal, printr-o emoționantă scrisoare deschisă. Legenda lui Athletic Bilbao a primit o recomandare din partea medicilor să efectueze o intervenție chirurgicală pentru a-i fi montată o proteză la șold, iar acest lucru a pus punct visului său de a se retrage după finala Cupei Spaniei contra lui Real Sociedad, amânată pe termen nedefinit din cauza pandemiei de coronavirus.

A sosit clipa. De multe ori am spus că fotbalul te abadonează înainte să îl abandonezi tu pe el. Ieri medicii mi-au recomandat o proteză la șold pentru ca viața mea de zi cu zi să revină la normal. Din păcate, corpul meu a zis gata. Nu îmi mai pot ajuta coechipierii așa cum mi-ar plăcea și așa cum o merită. Aceasta este viața unui sportiv profesionist. Simplu, foarte simplu.

Din păcate trăim astăzi o situație mult mai gravă și dureroasă. Pandemia pe care o înfruntăm ne-a provocat dureri ireparabile și trebuie să continuăm să luptăm cu toții contra ei. Nu vă preocupați pentru mine, retragerea mea este o simplă anecdotă.

Haideți să uităm de toate finalurile visate, fiindcă vom avea vreme să ne despărțim. Da, a venit momentul să îmi iau la revedere și astfel se încheie pentru mine acest drum, de neuitat și minunat de la un capăt la altul. Vă mulțumesc din adâncul sufletului meu.

Aritz Aduriz a mai jucat de-a lungul carierei la Valencia și Mallorca, însă va rămâne pentru totdeauna legat de Athletic Bilbao, pentru care este al șaselea cel mai bun marcator din istorie, alături de legendele Zarra (335), Bata (208), Dani (199), Gorostiza (196) și Iraragorri (179). Aduriz a marcat 172 de goluri pentru gruparea de pe San Mames în 405 meciuri jucate, inclusiv un poker contra Barcelonei în Supercupa Spaniei 2015 (5-1 la general) care i-a adus unicul trofeu din carieră. Tot contra Barcelonei a marcat și ultimul său gol oficial, aducând cu o foarfecă incredibilă victoria bascilor cu 1-0 în prima etapă a actualului sezon de La Liga.

Aduriz a îmbrăcat de 13 ori tricoul naționalei Spaniei, pentru care a devenit în 2016 cel mai vârstnic marcator, la 35 de ani și 275 de zile, într-un meci cu Macedonia.